Muura:n järjestämä kisa Taitavilla Tassuilla oli tunnelmaltaan leppoisa ja onhan paikkakin jo niin tuttu ettei koirille juuri tarvitse tilaa esitellä. Niinpä jäi hyvin aikaa myös seurata muiden suorituksia. Tuomarina oli jälleen Minna Hillebrand ja radat olivat tuttua Minnaa: sekä alokkaassa että avossa oli muutama kohta joissa piti ohjata tarkasti ja ajatuksella mutta mitään epäreiluuksia ei kuitenkaan ollut.

KIsat alkoivat ylemmistä luokista, niinpä Tulppa oli ekana tulessa. Kauheita odotuksia ei minulla tuloksen suhteen ollut ja kuten aiemmin jo totesin, olisin tyytyväinen jos saisimme radan kahlattua läpi kohtuullisesti kaikkien kylttien kautta. Ennen omaa vuoroa teetin Tulpalle paljon istumisia ja vasemmalle kääntymisiä joista palkkasin ruhtinaallisesti, lisäksi harjoittelin (miten niin viime tipassa) hihnan irroittamista niin että koira pysyy istumassa. Tämä on aika ehdoton juttu - yleensä ainakin omat koirani singahtavat liikkeelle heti kun lukko napsahtaa irti. Rallytokossa se ei käy sillä radalle on tultava hihnassa ja se on irroitettava ennen lähtökylttiä, koira ei kuitenkaan saa mennä lähtökyltin ohi ennen suorituslupaa. Ja tilaa on yleensä se muutama metri.

No, hihnan irroittaminen onnistui (note to self: hommaa sellainen hihna rallykisoja varten joka mahtuu kätevästi taskuun) ja matkaan päästiin. Eka kyltti koira eteen ja vasemmalta sivulle, istumisin, meni ihan jees vaikka "sivu" olikin vähän nihkeä kun ei namia ollut kädessä. Kommentteina tvä, vino (-2). Toinen kyltti olikin sitten houkutus, ja niinhän se Tulppa meni ja innoissaan haisteli lelua, vähän otti sitä suuhunsakin. Jätti sen kuitenkin kun käskin! KOmmentit asento, puutteelinen yhteistyö, kontrolli (yht.-5). Kolmas kyltti, pyörähdys, ei onnistunut ollenkaan. Uusin sen kerran mutta turhaan, ei Tulppa viitsinyt pyörähtää ollenkaan, tästä siis -13. Nelonen, hyppy oli myös vino -1. Seuraava kyltti, p-kirjain oikealle onnistui, sitten oli istu, seiso, kierrä koora josta -1 vino mutta Tulppa pysyi paikoillaan! Juoksussa tehty spiraali oli meille tosi vaikea mutta tästäkin jossain kohti vinoudesta -1. Seuraava kommentti on vasta p-käännöksessä vasemmalle, sehän ei mene ollenkaan niinkuin pitäisi ja siitä ensin -3 kontr kun Tulppa käy hakemassa houkutuksesta sen ihanan lelun, ja myös -10 tvä, eli koira ei käänny vaan minä joudun kiertämään sen. Tässä vaiheessa toki jo tiesin että tulokseen ei ole enää mahdollisuutta mutta Tulpalla vaikutti olevan silti ihan hauskaa. Seuraava kyltti istu-maahan-istu meni muuten yllättävän hyvin mutta -1 vino. Täyskäännös oikealle istumisin ei onnistunut - istumiset alkoi Tulpalle jo riittää ja se pyöri minun ympärilläni (-10), sen jälkeen vielä istuvan koiran kiertäminen jäi tekemättä - mäkin annoin jo periksi (-10). Viimeisen kyltin (vasemmalle kääntyminen) jälkeen Tulppa hakeutui kohti hyppyestettä ja minä jouduin vähän blokkaamaan sen reittiä ja onnistuin sitten saamaan vielä maali-kyltiltä -10 ov - ohjaaja juoksee :D. Loppukommenttina arvostelupaperissa lukee että "Osaava koira mutta keskittyminen välillä häviää".  Kaikenkaikkiaan miinuspisteitä saatiin 61. Hirveästi mutta toisaalta - ei mitään mahdotonta, Tulppa tekee nuo liikkeet monesti oikein hyvinkin. Lisöksi sen kanssa on niin mukavaa kun sitä ei yhtään haittaa mikään yleisö tai kisaamisen jännitys. Se on aina vaan ihan oma itsensä. Tulpan video.

Laki pääsi sitten iltapäivällä radalle. Lakimaisesti se lähti liikkeelle vähän huolimattomasti ja meinasi ensimmäisellä kyltillä ensin mennä pitkäksi kun olisi pitänyt eteen kääntyä, sitten se hyppi minua vasten ja tästä saimme -1 kontrolli. Samanlainen virhe tuli kyltillä 8 (eteenistuminen, vasemmalta sivulle) josta vino ja kontr, -2. Sitten p-kirjain vasemmalle ansaitsi tällä kertaa lisäkommentin "hieno", tämä kyllä lämmitti mieltä! Miinuksia yhteensä siis 3, eli lopputulos 97 pistettä ja RTK1! Pitkään keikuimme tuloslistoillakin kolmen parhaan sakissa mutta lopulta taisimme olla sijoilla 5-7. Tuomarin loppukommenttina oli vielä "Kaunista yhdessä tekemistä", ja siltähän se tuntuikin. Laki on niin paras! Lakin video.

Tiina ja Pongo olivat myös avoimessa luokassa ensimmäistä kertaa. Tiinaa jännitti ja vaikka Pongo jo muutaman kerran tulikin työmoodiin, pakka hajoili ja yhteistyö ei toiminut tällä kertaa. Mutta seuraavalla kerralla sitten, tällaistahan tämä on näiden koirien kanssa.