Pitkästä pitkästä aikaa Salmen treeneissä, tällä kertaa Murun kanssa, Killerin parkkiksella. Käytiin läpi tokon alokasluokan liikkeet nähdäksemme onko meillä oikeasti mahiksia kokeeseen syksyllä. Paikkamakuu jätettiin kuitenkin väliin kun ei muita koiria olisi kuitenkaan ollut samaan riviin.

Seuruut. Muru seurasi innokkaasti, hyvällä ilmeellä vaikkakin vähän kättä kytäten (mulla ei ollut makupalaa kädessä kuitenkaan). Käännöksissä, etenkin täyskäännöksissä tuli väljyyttä ja niitä hiottiin vähän, omalla liikkumisella saan huolehdttua ettei koira "putoa" kyydistä. 

Liikkeestä maahanmeno. Eka yritys onnistui mutta Muru meni vähän epäröiden maahan. Tätä sitten toistettiin ja saimme koiran entistä epävarmemmaksi, tässä kohti se myös teki ensimmäisen rundauksen pitkin parkkipaikkaa. Otettiin sitten ihan heittelyleikkinä maahanmenoja.

Luoksetulo. Jäi hyvin, tuli lujaa ja törmäsi etutassuilla mua päin. Toisella kerralla myös. Salme ehdotti että ottaisin kuurin eteenistumisia namikäsillä ohjaten, tosin tässä on nyt sitten se ongelma että vauhtia ei ole niin eihän se hyppää muutenkaan vasten. Jos se taas tulee lujaa niin se väistää niitä käsiä ja saattaa sitten vaikka juosta ohi. Jotain tältä väliltä pitäisi siis keksiä? Itse ajattelin sitä suoraan sivulle tulemista, toisaalta Salmen mielestä Murulla oli nätti ja varma asento jo siinä edessä... mutta taas toisaalta, noutojahan se ei vielä osaa joten jos sen vaihtaisi suoraan sivulle, nyt olisi viimeinen hetki tehdä se kohtuu helposti.

Liikkeestä seisominen meni huomaamattoman käsiavun kanssa hienosti, mutta minun palaamisessa oli ongelmnia ja Muru alkoi ennakoida istumista tai kääntyi minua kohti. Tätä viereen palaamista täytyy siis vielä harjoitella paljon.

Hyppy meni sitten pipariksi. Murtsa meinasi karata hypylle ja kun sanoin sille siitä "äpäp", se ei sitten enää ymmärtänytkään että pitää hypätä. Hyppyytettiin sitä sitten auttamalla ja lopuksi kun tehtiin koko liike, se menikin ihan hyvin.

Nyt siis treeniin nuo maahanmenot, liikkeiden välillä sivulle tulot, seisomisen loppuosa ja tuo luoksetulon törmäys pois tavalla tai toisella. Kokonaisuutena Salmen mielestä oltaisiin varmasti valmiita kuukauden päästä kokeeseen. Jeee!