Vastahan mä olen kehunut että viimeinkin olen oppinut pakkovalssit.. no en ollut sitten kuitenkaan. Niitä (ja vähän saksalaisia ja ja ja) väännettiin viikkoradalla Julian valkassa. Koska rata näytti vaikealta (alku oli suoraan maksien MM-agiradalta) otin treenaamaan tällä kertaa Lakin. 

Se alku, joka aiempina päivinä treenanneiden mielestä oli ollut vaikea, sujui meiltä vallan mainiosti. Pakkovalssikin onnistui kun se tehtiin lähtötilanteessa - tosin sitten uudemmilla kierroksilla sorruin sinnetänne-ohjaukseen ja Laki singahti viereiseen pussiin. Mutta sitten jo kepeille viennissä suunnittelemani pakkovalssi meni ihan sinnetänne (koira kyllä meni silti oikein) ja vielä myöhemmin kun putkesta tuleva koira piti saada suoraan edessä olevan hypyn ohi, lipsuttelin niin paljon että se sitten hyppäsi sen hypyn kuitenkin. 

Eli mitä opin: Pakkovalssissa ohjaajan pitää olla kiinni esteessä (yhdistetään este- ja ohjaajamagneetit) ja paikoillaan, liike ei tässä toimi vetoapuna vaan hämmentää koiraa. Lisäksi jos yrittää liikkua käy helposti niin että ajautuu ihan väärään suuntaan ja lopputulos on sinnetänne. Käsi johon koira tulee voi liikkua (hetsata), ja toimii sitten kiihdyttimenä kun ohjaaja lähtee etenemään koiran alta pois. Lakin tapauksessa sille täytyy tehdä paljon käteentulotreenejä (juu, on niitä tehtykin mutta se tuppaa unohtelemaan asioita). Kun näin pääsen ohjaamaan sitä läheltä, pysyy kaarrokset kurissa ja vauhti sen myötä paranee.

Treeni olisi videolla puhelimessa mutta ainakaan vielä puhelin ei ole suostunut lähettämään kaikkia pätkiä Dropboksiin mistä saisin ne ladattua näkösälle... ja tietysti ne pätkät mitkä se on lähettänyt, ovat niitä ns. turhia, lyhjyitä pätkiä. Odottelen ja lisään videon myöhemmin jos se onnistuu.