Aamutuimaan hallilla. Mukavasti siellä oli muutama koira isolla kentällä treenimässä joten sain Murulle hyvän paikkamakuuhäiriön. Menin piiloon keittiön ovesta pimeään huoneeseen, nyt muistaakseni ekaa kertaa siis poistuin koko tilasta. Aikaa 3 minuuttia (piilossa). Muru vaihtoi kerran asentoa ja muutaman kerran huomasin että se vilkuili taakseen mistä ääniä kuului mutta ei aikonutkaan nousta. Upeeta!

Seuruut oli tänään paljon parempia kuin viime aikoina. On jännä että Muru itse alkaa tarjoamaan sitä oikeaa paikkaa vaikka en varsinaisesti ole puuttunut sen edistämiseen. Se siis tietää miten kuuluisi tehdä mutta kun on ollut treeniatukoa, se vähän hajoilee eikä keskity. Jättöliikkeissä sama juttu. Nyt eka seisomaan jääminen meni pipariksi kun en ollutkaan itse päättänyt aionko kävellä koiran taakse vai en, ja epäröinti tarttuu heti koiraan. Muut toistot oli loistavia. Maahanmenot palkkasin heti kun kyynärät menivät maahan, josko tuo vähän nopeutuisi siitä, Murullahan on tapana vähän tulla matalana perässä ennenkuin asettuu maahan.

Noudossa oli vähän säätöä, Muru pudotteli pariin otteeseen kapulaa. Mutta kertaakaan se ei varastanut! Hyppyä otettiin pelkästään menohyppynä ja targettia hypyn takana ja istumisia targetille. Muutama paluuhyppy vain palkan heiton jälkeen eli vauhdista.

Lakin kanssa tein ainakin tsiljoona vasemmalle käännöstä. Osa hyviä, osassa sen peppu taas painui alaspäin, en tietenkään itse näe istahtaako se vai käykö vain matalana. Koitin kehua erityisen kovasti noista hyvistä vasemmalle käännöksistä joissa se ei kyykistellyt ollenkaan. Rintamasuunta säilyi koko ajan hyvänä.

Sitten vieruuta ja kyllä, tämä alkaa sujua myös ilman nakkia. Pikkuhiljaa, muutama askel kerrallaan ja hyvin rauhallinen tahti, paljon pysähdyksiä. Huomasin että jos otan vasempaan käteen valmiiksi nakin, Laki meinaa edistää koska se himoitsee sitä nakkia, mutta jos laitan tuon vasemman käden selän taakse ja palkatessani otan sen oikeaan käteen sieltä selän takaa, Laki pysyy paremmin oikealla paikalla. Niinhän mulla on normaalisti treenatessakin namipussi takataskussa.

Sitten muutamia harvemmin treenattuja tehtäviä: istu-seiso-kierrä koira-istu meni ihan jees, Laki ottaa pienen sivuaskeleen nuostessaan seisomaan, pitäisi selvittää kuinka iso virhe tämä on? Kiertäminen kuitenkin sujuu ongelmitta. Istu-askel oikealle-istu ja istu-askel eteen+käännös oikealle-koira sivulle meni hyvin, tuossa oikealle käännöksessä mun täytyy muistaa käskyttää Laki sivulle kutsulla "pyh" ettei hakeudu etukautta sivulle.

Lopuksi treenasin kieppiä (pyörähdys) sekä seuruusta (vasemmalle) että vieruusta (oikealle). Vasemmalle alkoi sujua jo ihan pienellä käsiavulla, sehän tarkoittaa sitä että käskysanallakin on jo merkitystä! Jes!