Tokon treenaaminen on jäänyt vähän satunnaiseksi aksahommien vietyä mukanaan. Nyt oman koulutusvuoron päälle jäin kuitenkin treenimään Lakin ja Murun.

Murulla oli intoa taas kuin pienessä kylässä. Otin ekaksi sille noutoa jota ollaankin pikkuhiljaa saatu työstettyä niin että se alkaa olla kasassa. Heittovaiheessa pidin sen kiinni koska se tykkäisi varastaa. Nyt on ongelmana se, että jos Muru pääsee nykäisemään, se ei enää käskystä lähdekään noutamaan, mun täytyy ottaa koko heitto uusiksi. No en tiedä onko tämä ongelma, loogisesti ajatellen näinhän se pitäisikin tehdä, peli seis kun koira tekee virheen. Mutta itse nouto ja luovutus on jo ihan kelvolliset, vähän leikkimistä ja/tai saalistamista kapulan kanssa vielä on ja luovutusperusasento (sivulla) on välillä vähän vajaa, mutta saan Murua korjattua ilman että se pudottaa kapulan. Myös irrotus onnistuu siten että saan itseni oikaistua ja koira pysyy pehvallaan. Iso työ tässä onkin ollut mutta määrätietoinen treeni ts. keskittyminen olennaiseen, ei määrällä vaan laadulla, on tuottanut tulosta.

Sitten jauhettiin kaukoja. Tässä on nyt ongelmaa siksi kun olen vaihtanut tuota tekniikkaa. Vähän harmittaa mutta etujalat-paikallaan -tyylillä alkoi tulla niin paljon ongelmia kun yritin ottaa etäisyyttä että katsoin sitten viisaammaksi muuttaa tekniikaksi takajalat paikallaan. Nyt oli haasteena saada vire sopivalle tasolle (riittävän matalaksi siis). Mutta kun se onnistui, tuli vaihdotkin kauniina ja puhtaina. Ehkä se siitä!

Lakin kanssa tein ensin seuruuta ja liikkeestä istumista. Voi voi kun se ei keskittynyt kunnolla ollenkaan... oli ihan lehmä ja teki myös teknisesti huonoa seuruuta. No en syytä siitä koiraa, se on nyt niin agilityvireessä, eihän se ole ennenkään kyennyt tekemään näitä kahta lajia täyspainoisesti yhtä aikaa... kun syksyn kisat alkaa olla ohi, täytyy ottaa sille tehotokokuuri. Kaukojahan me ollaan treenattu koko ajan (satunnaisesti) ja muutakin tällaista tekniikkapuolta, siihen ei "aksavire" vaikuta, mutta seuruussa kontaktin pitäminen on vaikeaa kun koira hakee katseellaan koko ajan kohteita kentältä.

Otin muutaman toiston takapalkkaa, ensin ihan perusasennosta taakse vapautus, sitten myös luoksetulon eka stoppi, joka onnistui hienosti! Tämän jälkeen tehtiin kaukoja. Niissä Laki vähän jäi juurtumaan maahan, sillä oli kyllä autolla kuppipalkka odottamassa mutta jostain syystä se ei nyt keskittynyt käskytykseen vaan kuunteli ympäristön ääniä. Ihan läheltä sitten onnistui. Vaihtojen tekniikka oli hyvä kun seisomasta maahan vaihdossa menin ihan sen eteen käskyttämään.