Jälleen Tiinan ja Karon kanssa Haukkuvaarassa. Tällä kertaa omista koirista Muru sai luvan aloittaa pujottelun opiskelun. Metodina kujakepit + ohjurit, tämän tavan olen muiden koirieni kanssa hyväksi havainnut ja kujakepithän löytyy kotoakin joten treenaaminen on helppoa. Murun mielestä olisi ollut kiva hyppiä ohjureiden yli, siksi pidin sitä ensin hihnassa, mutta meni se irrallaankin ja saatiin kujaa jo kavennettua. Ihan niin lujaa se ei mennyt kuin olisin toivonut? No eipä hätäillä tämän kanssa, eka treeni vasta :) 

Toiseksi harjoitukseksi otettiin Murun kanssa puomi. Se on käynyt puomilla joskus alkukesästä JATtilassa ja silloin puomi pelotti. Vähän se ekalla kerralla hirvitti hytkin mutta pidin koiraa ensin hihnassa varmistaen samalla alastulolle pysähtymisen. Kolmannella kerralla se sai mennä jo irti ja pysähtyikin itsenäisesti joskin käskyllä sitä muistuttelin kun puomin pää lähestyi.

Laki sai treenata tänään. Ajattelin että jos sen kanssa kävisi harvakseltaan tekemässä ratatreeniä, se voisi sitten mennä joihinkin kisoihinkin. En nimittäin usko että viimekertainen ontuminen liittyi mitenkään siihen viimevuotiseen, jalka oli eri ja tämä loppui nopeasti. Lisäksi Laki vetää pihalla ihan miljoonaa eikä silti onnu?! No, katsotaan miten asiat etenee. Tänään siis lyhyehkö rata joka oli kyllä Lakille ihan peruskauraa, mulle ei...

08012014-normal.jpg

Heti 3-hypyltä Laki imi itsensä 4-hypylle väärään suuntaan (tilaa oli ehkä vähän enemmän kuin kuvassa) eli mun piti tosi tiukasti ottaa se haltuun putkesta ulos tullessa. Lakillehan on vaikeita noi haltuunotot silloin kun en pääse sen lähelle, nytkin siis olin 3- ja 4-hypyn alapuolella valmiina linjaamaan renkaalle. Puomi meni keppien takaa leieröitynä tosi hienosti, oikea putken suu löytyi varmasti. A:n vein ihan kädestä vaikka jatkoa ajatellen senkin olisi voinut ohjata putkelta lähettämällä ja itse menemällä ottamaan vastaan 9:lle. Nimittäin 9 ja 10 väli oli taas ongelma, Laki lukitsi hypyn 11 tosi nopeasti ja viiletti 10:stä ohi. No taas vaan tiukempaa haltuunottoa ja 12 putki kalastamalla jolloin pääsin putken takaa lähettämään kepeille.

Oi että Laki nautti! Eikä ainakaan tällä kertaa liikkunut yhtään epäpuhtaasti treenin jälkeen. En jäänyt jauhamaan mitään turhaan ja jatkossakin aion pitää treenit lyhyinä ja ajatella paljon etukäteen mitä pitäisi treenata.