Sen kun kehuin että kokeeseen tavoitellaan, meni seuraava treenikerta KP:n kanssa Aholiadassa ihan penkin alle. Niin Tulppa kuin Murukin laamailivat, eivät muistaneet käskysanoja, eivät pysyneet pakkamakuussa... voih. Onneksi Ville-veli esitti meille sellaista tokoa että olin suorastaan äimistynyt. Sehän on ihan kisakunnossa!

No, ei muuta kuin lakki kauniiseen käteen ja treenaamaan. Paikkamakuun osalta olin selvästi kiirehtinyt liikaa ajan ja palkkaamattomuuden lisäämisen kanssa. Molemmat koirat kyllä tietävät mitä tässä pitää tehdä mutta silti täytyy edetä varovasti. Nyt olen ottanut myös molempien kanssa ohjelmaan häiriöt, saatan höpistä ihan niitä näitä tai rynnätä vauhdilla koiran vierestä eteenpäin, tai kompastua. Mutta silloin kun häiritsen, aika on lyhyempi ainakin palkkausten välissä. Etäisyyttä en ole Murulle vielä lisännyt muutamaa metriä kauemmas, Tulpan kanssa kylläkin ehkä n. 15 metriin. Mutta ei joka kerta. Tulpan kanssa ei nyt taas olla muita liikkeitä juuri tehtykään.

Murun liikkeet alkavat pikkuhiljaa rakentua kokonaisuuksiksi. Liikkeestä seisominen saatiin hyvälle mallille kun aloin nakkaamaan namin vasemmalla kädellä koiran taakse, sitten jätin sen namin pois mutta tein kädellä pienen heittoliikkeen ja kun Muru pysähtyi, nakkasin nakin oikealla kädellä. Maahanmenon kanssa on hivenen hankalampaa, Muru kyllä menee nyt maahan seuraamisestakin mutta jos/kun jatkan kävelyä, se ryömii mukana ja nousee sitten ylös. Pitää siis hidastaaa omaa vauhtia selävsti. 

Luoksetuloa ei olla otettu koska paikalla pysyminen on vielä vaiheessa, mutta eteenistumista ja sivulletuloa kyllä. Murusta on hauskaa tunkea kuononsa mun paidan alle! Suurin ongelma näissä kuitenkin on se, että Muru ei malta kuunnella käskyjä vaan tajoaa ihan mitä sattuu liikettä, siis vaikka sanon tänne, se meneekin maahan tms. Kierrokset nousee ja häslääminen alkaa. No, ainakin se yrittää :)