... tai siis treeni. haukkuvaarassa Tiinan ja Karon kanssa. Murulle otin pätkiä eilisestä viikkovalkasta, ja sehän meni.... minne sattuu. Se osasi poimia pujottelun tuon pakkovalssin jälkeen, se ei osannut mennä putkeen, taakseviennit olivat taas sellaisia pompsahduksia ja ja ja... Mutta sillä oli kivaa, selvästi. Ja se pujottelu mikä mentiin tarkoituksellisesti, onnistui hyvin.

Otin sitten myös irrallisena sitä saksalaista. Plääh kun se ei meinaa sujua, ei sitten millään. Vahingossa sitten otin sen vastaan väärällä kädellä, ja kas, se alkoikin tulla halukkaasti ja sujuvasti tehtävän?! Kokeilin myös toiseen suuntaan ja tämähän sujui kuin tanssi. Miksi?

No tietysti siksi että olen jäykkä ja punkea, ja vastakädellä koiralle alastulopaikkaa osoittaessani joudun kääntymään täysin sitä vasten ja kun samalla yritän olla peruuttamatta, en yksinkertaisesti pääse alta pois - tai varmaan koiran mielestä näytän siltä.

No otin tästä sitten fb-keskustelunaiheen ja kyllä sain aika lujaa kuulla että vastakäsi sen olla pitää, sitten kun koira menee lujempaa niin tuo tääkse nakkaus ei välttis enää riitä. Totta tuokin. Kun  vielä katsoin treeni videoita, niin kun tein vaan vastakädellä yhtä voimakkaan liikkeen kuin sitten tein koiran puoleisella "takakädellä" niin ihan yhtä hyvin se Muru siitä tuli. Tästä on nyt vaan tullut mulle jonkinlainen peikko. Treeniä treeniä vaan.

Jatkettiin tokojutuilla. Muru oli kahteen eri otteeseen paikkamakuussa ja minä piilossa, hyvin pysyi. Aikaa oltiin ekalla kerralla minuutti ja toisella kerralla melkein kaksi. Täytyy nyt vaan tehdä sille sitä 3 minuuttia ja ylikin. Otettiin myös seuruuta häirittynä, aika hyvin meni, itse seuruu oli parempaa kuin ilman häiriötä mutta lentävät esineet on Murulle vaikeita. Kaukot n. metrin etäisyydeltä puhtaasti ja reippaasti, jee! Nouto kanssa melko hyvällä mallilla.

Laki teki luoksarin stoppia kaksi kertaa ja nyt se jopa ennakoi pysähtymistä. Parempi kuitenkin niin, kokeessa se ei kuitenkaan muista ennakoida. Kaukoissa oli vireenhallintaongelmaa, lisäksi Tiina huomasi että jos Laki käy lonkalleen kun jätän sen, se ei koskaan nouse ekalla käskyllä. Nyt siis vihjesana kaukoon on liitettävä sfinksi asento.