Keski-Suomen Kennelpiirin nuorten koirien tokoringin pääsykoe oli tänään. Paikalla oli 7 koirakkoa joista siis yksi oli minä ja Muru. Muru "esiintyi" pitsihousuissa ja suoritti viimeisenä, ja ihan vipiviimeisenä oli meidän paikkamakuu (3 koiraa, kaikki narttuja). Taitavien Tassujen hallissa Muru ei ole koskaan käynyt mutta ei ympäristöä sen kummemmin kummastellut.

SEuruu oli ihan jees. Aika pitkä kaavio teetettiin ja juoksuosuudella Muru väljeni sivusuunnassa liikaa, myös yhdessä pysähdyksessä se ei huomannut istua ja valui liian eteen. Mutta pääasiassa ihan kunnon seuruuta.

Luoksetulo oli oikein hyvä, loppuperusasento suora. Tuomari-Tuire tuli oikein katsomaan suoruutta edestäpäin.

Noutokapulan pito (olin tietysti unohtanut meidän vakkarinoutokapulan Haukkuvaaraan mutta onneksi autossa on varakapuloita) onnistui ihan hyvin, tätä vähän "verryttelin" pihalla ennen meidän vuoroa. Ihan inasen Muru ennakoi luovutusta mutta ei mun mitään varsinaista koppia kuitenkaan tarttenut kapulasta ottaa.

Tässä välissä alkoi pitsihousut vissiin kutittaa kun Murtsan piti vähän kieriä tekonurmella. Onneksi liikkeiden välit oli tosi pitkät kun tuomari ja liikkuri supattivat keskenään ja kirjoittivat muistiinpanoja.

Vapaaehtoisena liiikkeenä me tehtiin hyppy. Olisi ehkä pitänyt ottaa joku helpompi liike... vaikeuksia oli ensiksikin Murun saamisessa aloituspaikalle niin että se ei leiskauta ennen aikojaan esteestä yli, ja kuitenkin imu eteenpäin säilyy. No veivaamalla ja uusilla kävelykierroksilla siihen päästiin, ha hyppy meni hienosti. Loppuperusasento oli kuitenkin hukassa, Muru seistä tönötti kuin ei olisi ikinä kuullut istu-käskyä.

Paikkamakuussa Muru sitten vaan toljotti mua kun annoin maahankäskyn. Kolmannella vasta meni maahan. Tätä en muista sen tehneen aikoihin? Maassa se pysyi varman oloisena kuten kaikki muutkin meidän ryhmästä (toisessa ryhmässä tuli härdelliä, onneksi ei oltu siinä...) mutta ylösnousemukseen piti taas antaa kaksi käskyä. Laittaisin nämä nyt kyllä juoksun piikkiin ainakin osittain. Kokeessahan liike olisi mennyt nollille mutta olin toki iloinen että paikallamakuussa ei ollut ongelmaa.

Tuloksia sitten odotellaan jännityksellä. Mukana oli kyllä niin taitavia koiria että itseä jo alkoi vähän huimata.. Kaikki videoitiin ja innolla odottelen myös videon näkemistä.