ILtapäivällä kävin Tiinan ja Karon kanssa Haukkuvaarassa, mulla oli mukana vain Tulppa. Ensin tein pienen aksapätkän, Tulppahan on ilmoitettu ensi lauantaiksi JATtilaan hyppärille ja halusin vähän muistutella keppejä. Tulppis oli innoissaan, kuinkas muuten, niin innoissaan että ei meinannut ollenkaan muistaa mitä ne kepit on. Mutta menihän se sitten kun vein sen ihan keppien alkuun. Tässä video. Otin lopussa tuota takaakiertohyppyä erikseen kun Tulppis pari kertaa pudotti sen, ja tuossahan nyt sitten näkyy miten vaikeaa tämä Tulpalle on. Sen takajalat tulee perässä ihan miten sattuu. Mutta aina se vaan yrittää, se on kyllä luonteeltaan ihan täyttä kultaa :)

Pienen tauon jälkeen tein ihan vähäsen rallya ja kas vain, se vasemmallekääntymisharjoittelu on auttanut, katsokaas nyt mikä on tilanne edessäistumisesta sivulle siirtymisessä! En olis uskonut  että tämä edistyy noin nopeasti! Video

Illalla olin Lakin kanssa Kiviahon Katjan koulutuksessa Muuramessa Hiekkarinteellä. Olin valinnut liikkeiksi ruudun ja kaukot. Ruutuun meno menikin heti ns. käsille, Laki ei ollenkaan rekisteröinyt tötsiä kun oltiin vieraassa paikassa vieraiden ihmisten seassa. Muutenkin Laki oli ihmeen hermostunut, sen oli hyvin vaikea keskittyä mihinkään. No, koepaikallahan tilanne voi olla tämä joten hyvä että ongelma tuli nyt treenissä niin voimakkaasti esille. Varmuutta ruutuun kovasti lisää: otimme käyttöön kosketusalustan ja vaikka sitä ei olla treenattu aikoihin, Laki syttyi siihen heti. Eli se minkä ekana oppii on vahva, tätähän tein Lakin kanssa ihan pentuna. Lisäksi hetsausta, näyttöruutua ja Katja suositteli myös kahden ruudun treeniä.Tämä vahvistaisi sitä että ruutua etsitään suoraan edestäpäin eikä muistella mitä oli vieressä tai takana. Samasta syystä ruudun lähtöpaikalle tulisi lähestyä aina suoraan kohti ruutua, jotta koiralla olisi aikaa katsoa mihin se menee. Jos koira alkaa piippailemaan voi sitä tässä syötellä nakeilla.

Kaukoissa oli ne ongelmat mitkä on ennenkin olleet. Osa liikkeistä menee kohtuu hyvin mutta mikään ei mene ihan 100% oikein eli niin että kumpikaan takatassu ei liiku. Ja jos se liikkuu vähän, koiran mielestä on ihan sama vaikka se sitten liikkuisi 5 metriä. Koska Laki on muutenkin huono havainnoimaan takapäätään, kokeiltiin sitä että joku pitää sitä takajaloista kiinni. Ensiksi Laki oli aivan järkyttynyt mutta ei sentään vihainen (sehän on hyvin oman arvon tuntoinen tassuistaan) mutta kykeni sitten kuitenkin suorittamaan. Tällä tavalla saattaisin saada sitä välimatkaakin sitten aika nopeastikin, kunhan nyt saadaan tekniikka kunnolla hallintaan. Lisäksi olisi tärkeää saada Laki luopumaan makupaloistaan, niin että se ei rynnistäisi kohti mun käsiä kun menen sen palkkaamaan. Tästä olisi varmasti apua muidenkin liikkeiden treenauksessa, Laki kun on niin sika-ahne että kaikki sen ajatukset kohdistuvat vain ruokaan silloin kun sitä on lähettyvillä.

Murun kanssa kävin pikaisesti alokasluokan liikkeet läpi kun oli tilaisuus tehdä vieraassa paikassa. Ensin tuntui siltä että Muru ei ala ollenkaan hommiin, se vilkuili muita koiria ja ihmisiä ja sinkoili eikä kuunnellut käskyjä. Otin sitten vähän seuruuta nakki kainalossa ja siitä Muru ikäänkuin heräsi. Laitoin sen kuitenkin paikkamakuuseen hihna kiinni terassin kaiteessa. Ja Muru olikin noussut istumaan kun olin kääntynyt. menin laittamaan sen takaisin maahan ja sitten se olikin nätisti 2 minuuttia vaikka koiria ja ihmisiä liikkui näkösällä ja navakka tuuli puhalsi lehtiä pitkin maata.

Muista liikkeistä ei sen kummempaa mutta maahanmeno oli vaikeaa, useasti tarvittiin toinen käsky maahanmenoon. Pitääpä treenailla tätä nyt paljon ulkona.