Seinäjoella Rallitokokisoissa Lakin ja Tulpan kanssa. Kyydissä myös Tiina ja Pongo jotka myös tulivat ralliin, sekä Tiina ja Pitko jotka osallistuivat tokoon.

Matka oli ihan karsea. Onneksi ei satanut mutta tie oli osittain ihan jääpolanteella, ja vaikka paluumatkalle valittiin toinen reitti oli sielläkin megaliukasta. Tiinat kuitenkin jakosivat tsempata koko matkan vaikka varmaan väsytti (ehkä niitä pelotti?) joten mukavasti sujui surkeista olosuhteista huolimatta. Kiitos seurasta! Surkeaa oli myös se että lähdin matkaan aamutossuilla... ja kisapaikalla oli ihan loskakeli! No välillä sukkia vaihtamaan ja loppulenkille laitoin agilitykengät jotka nekin tosin kastuivat heti...

Kaikesta urbaanista valittamisesta huolimatta kisat menivät mukavasti. Ekana kehässä oli Tulppa (video). Heti ekalta kyltiltä menee -10, ohjaajavirhe, kommenttina ohjaaja ei pysähdy. Olisi siis ilmeisesti pitänyt pysähtyä ennen kun jatkan matkaa? Tätä en ole kyllä ennenkään tajunnut. Lisäksihän Tulppa seisoskelee tuossa tovin ennen kun istuu, eli jotain virheitä tuosta olisi tullut joka tapauksessa. Sitten neloskyltillä (360 vasemmalle) uusin kun Tulppa ei alkanut kääntymään ollenkaan, lisäksi kommentti "-1 vino", no joo, sitähän se. Osaa kyllä tämän paremminkin. Pujottelu meni surkeasti joten otin senkin uusiksi mutta eipä se sitten mennyt sen paremmin, törmäiltiin edelleen. Siitä miinusta 1 uusimisen lisäksi kontrollista (törmäys). Sitten taakse-askeleilla en saanut enää Tulppaa istumaan ennen tehtävää joten otin siitä tietoisen -10. Seuraavallakaan kyltillä se ei meinannut istua ja lopulta istui tositosi kauas, siitä kuitenkin vain -1 vino. Olin jo asennoitunut ettemme saa tulosta (enkä siis vielä tiennyt että tuo ekakyltti oli -10) mutta yllätykseksemme saimme 71p ja sehän tarkoittaa sitä että Tulppa kisaa seuraavan kerran avoimessa luokassa! No, vähän täytyy kyllä treeniä...

Lakn kanssa sitten radalle. Sehän meni vallan mallikkaasti (video), seuraaminen oli sopivasti vähän matalampivireistä kuin mitä tokossa joten kyltteihin ei törmäilty eikä juurikaan toisiimme. Miinusta tuli tuosta ekasta kyltistä ov-1 ja tuomarin kommenteissa sanotaan että kiinnitä huomiota pysähdykseen 1-tehtävässä. Ja kun videolta katsoo, niin sen on pakko tarkoittaa pysähdystä tehtävän jälkeen. Pysähdyn ihan nanosti kun korjaan hihnaa, siksi varmaan vaan -1.Temponmuutos juoksusta hitaaseen kävelyyn on ansainnut tuomarilta kommentin "hieno!" Sitten pisteitä ropisee tehtävästä 10(taakse askeleet): vino ja kontrolli, olinkohan liian lähellä kylttiä ja Laki ei tullut suoraan ekaan istumiseen vai peruutinko vinoon kun varoin taaempana olevaa kylttiä. Loppukommenteissa vielä maininta "tarkkaa yhteistyötä". Pisteet 97 ja tällä heltisi luokan kolmas sija! Upea uuden kisakirjan korkkaus!

Tiinan ja Pongon vuoro oli ihan lopussa. Tiinaa jännitti sikana ja eka kyltti meni jännityksen takia pieleen: Tiina antoi istu-käskyn vaikka Pongo olisi istunut ilmankin, tämän takia se menikin maahan suoraan. Mutta Tiina uusi tämän kyltin ja selkeästi skarppasi, niinpä loppurata meni hienosti! Vähän on vielä vaikeuksia laskea noita peruutusaskeleita, lisäksi hidas kävely verotti heillä pisteitä (ei olla taidettu sitä treenata) mutta loppupisteet hienot 93. Huikea parannus edelliseen kokeeseen! Pongon video.

Tiina ja Pitko olivat sitten loppupäivästä vuorossa tokokehässä. Pitko oli ihana oma itsensä mutta parin yhteistyötä verotti selkeästi vähän ennen kehään menoa sattunut rähinävälikohtaus. Pitko ei varmaan olisi muistellut tapahtunutta mutta Tiinalla meni oma keskittyminen ja mieliala sekaisin ja se sitten näkyi suorituksissa epävarmuutena ja haukkumisena, esimerkiksi luoksetulossa Pitko ei jäänyt paikalle istumaan vaan yritti hipsiä perään. Korjaamisen jälkeen se teki sitten upean luoksetulon mutta tuomari verotti tästä pisteitä tietenkin, ei sentään nollannut. Paikkamakuussa Pitko vähän haukahteli mutta pysyi hyvin kuten ryhmän kaikki koirat. Loppupisteiksi he saivat 146 eli kakkostulos. Harmi harmi, kun osaaminen on ykkösen tasolla, mutta eiköhän se sieltä vielä napsahda. Mielentilanhallinnan treenejä molemmille jotta Pitkon haukahtelu saadaan aisoihin ja Tiinan hermot kuriin. Pitkon video.