Tulppa kävi luovuttamassa verta. Animagi Jyväskylä hoitaa koirien veripankkia täällä Keski-Suomessa ja jo syksyllä ilmoittauduimme vapaaehtoisiksi. Nyt tuli kutsu ja menimme paikalle.

Tulpalta otettiin ensin verikokeet ja se punnittiin (26,5kg) ja tutkittiin muuten terveeksi. Sitten se rauhoitettiin kevyesti. Ensin se ei meinannut nukahtaa ja päädyimme kellistämään sen pöydälle missä se sai tippaletkun johon annosteltiin kaksi kertaa lisää rauhoittavaa. 

2015-01-09%2008.23.55.jpg

Verta otetaan koirilta kaulalaskimosta. Tulpalta jouduttiin ottamaan molemmilta puolilta, niinpä sillä on nyt "fritsut" kaulassa. Eipä nuo pienet ajellut kohdat juuri näy edes sen paksun kaulakarvan alta.

Tulpan veriryhmä oli DEA 1.1 negatiivinen. Tämä tarkoittaa sitä että sen veri käy kaikille koirille. DEA 1.1 positiivinen veri kävisi vain niille joilla on sama veriryhmä. Tämän vuoksi Tulppa tullaan todennäköisesti kutsumaan uudelleenkin luovuttajaksi.

2015-01-09%2010.01.10.jpg

Toimenpiteen jälkeen Tulppa nukkui sen aikaa että korvaava neste saatiin tiputettua suoneen. Sitten se sai herätyspiikin ja kiitokseksi ruokasäkin - Hill's sponsoroi tätä veripankkitoimintaa ja lahjoittaa jokaiselle luovuttajalle ison säkin ruokaa. Autoon se käveli ja hyppäsi ihan omin jaloin. Kotona se nukkui vielä pitkälle iltapäivään, myös seuraavan päivän se oli aika hiljainen, mutta sitten onkin taas jo virtaa piisannut :)