Hoh hoijjakkaa, agilityn piirinmestikset oli ja meni. Lakin piti olla hyvässä vedossa - tai no tokihan se oli/onkin, mutta vaikka kuinka olen ja ohjaan muka paremmin kuin koskaan, en saa sitä menemään yhden yhtykäistä rataa läpi. Joku mättää ja se jokuhan toki näkyy peilissä. Vakavasti ottaen, harrastuksen vaihto taitaisi olla ainoa asia mikä enää on kokeilematta. Kun ei osaa niin ei osaa.

Ekalla radalla oli meille hankala alku, se mörkö eli toka este 90 kulmassa lähes suoraan ekan hypyn edessä. Päädyin tekemään tähän pakkovalssin ja sehän meni ihan reisille, ajoitusvammaisena sain koiran luulemaan että mennään hypyn ohi suoraan ja sitten käänsin sen väkisin siihen hypylle - tosi reilua. Tästä kohtuullisen helppo mutta tarkkuutta vaativa vienti kepeille, vein sitten niin tarkasti että koira ravasi ja keppien jälkeen se mitä ilmeisimmin lähti vaan omille teilleen.... en ainakaan edes videolta keksi mitä teen että saan sen lähtemään tuonne ihan vastakkaiseen suuntaan? Sitten seuraava "tehtävä" oli putki-puomi erottelu, eka lähetys putkeen (jo ennen pujottelua siis) onnistui mutta toisella kerralla kun piti mennä puomille, jäin seistä tönöttämään ihankuin vahtiakseni ettei se vaan mene puomille. Ja eihän se mennyt. Tästä siis hylly nro2. Puomin alastulokontaktilla komia loikka, sitten vielä kerran omintakeinen estevalinta putkeen kun piti juosta suoraan pituudelle (joka mun olisi pitänyt osata ennakoida kun suunta oli kohti loppusuoraa). Tämän radan video ja mielellään tosiaan ottaisin kommentteja etenkin tuon pujottelun jälkeisen virheen tulkintaan.

Hyppäri vaikutti mukavalta (molemmilla radoilla siis tuomarina Jari Helin jonka radat on olleet kyllä oikein mukavia ennenkin) joskin samanmoinen mörkö-alku oli siinäkin, nyt vielä ahtaammin. Tällä kertaa päädyin liikkuvaan alkuun ja yllätys yllätys, se onnistui! Hitautta kuitenkin taas kepeille menossa, en luottanut koiraan vaan menin niistämään ja Laki ei oikein siitä tykkää. Sitten meille helppoa pätkää, loivaa serpentiiniä pitkän matkaa, mutta kuitenkin laki tuli yhden hypyn ympäri, eli tarkemmin olisi pitänyt se silti ohjata. Tässä pätkällä tosin tuli hyvin paljon virheitä muille, mutta Lakille tuollainen on ihan parasta mitä se osaa. Vaan ei onnistunut tänään. Kieltoa korjatessa oma rytmitys meni sekaisin ja olin suunnitellut valssin ennen putkea mutta nyt en ehtinyt, persjätöllä käännöksestä tuli törkeän valuva. Sitten vähän löpoeröä ohjausta (olisi siis pitänyt itse liikkua terävämmin niin ehkä koirakin olisi vähän skarpannut) kunnes loppusuoran putken jälkeen Laki lukitsi ne viimeiset hypyt (kuten tosin aika moni muukin) kun piti vielä käydä vasemmanpuoleisella hypyllä. Tämä kohta oli erittäin vaikea enkä oikein keksinyt miten sen olisi nätisti saanut ohjattua. Putkijarru olisi toiminut jos olisi ollut varma että ehtii sitten myös vastaanottamaan putkelta ettei ajaudu taas liian tiukkaan käännökseen, niin kävi joillekin mini-medeille. Mutta tää video sitten tässä.

Edellispäivän 1- ja 2-luokkien kisassa oli mukana Muru ja Tulppa. Muru ei taaskaan suostunut liikkumaan radalla, räksytti vaan mulle. Tällä kertaa ongelmaa ei ollut varsinaisesti hypyissä vaan ylipäätään mukaan lähtemisessä. Kai meidän täytyisi päästä treenaamaan jonnekin muualle välillä koska tällaista ongelmaa ei kuitenkaan Haukkuvaarassa ole. Tulppis sitten keksi että pääsee paljon helpommalla kun menee hypyn luokse ja nakkasee riman kuonolla sivuun. Nyt kun se sen oppi, se teki sitä myös verryttelyalueella. Tulppiksen agilitykisat taitaa sitten olla tässä. Johonkin mölleihin vielä mennään missä saa valita matalamman hyppykorkeuden.

Jotain hyvää kuitenkin, Tiina ja Pongo nousivat kakkosiin varmistelevalla nollaradalla! Tämä kyllä lohdutti meikäläistä kovasti! Onnea Tiina!

2014-09-13%2012.48.58-normal.jpg