Onpa jäänyt blogin päivittäminen mutta onpa ollut puuhaakin. Opintojeni loppusuora ja vähän ekstra opiskelua siihen päälle, työt ja koirien treenit ja aika monet kokeet / kisatkin. Aloitan uusimmista mutta päivittelen noita tuonne väliin kun ehdin ja mitä niistä muistan - onneksi useimmasta tapahtumasta on videota.

Collieiden tokomestikset oli Raisiossa, samaan aikaan pääerikoisnäyttelyn kanssa. Tämä on ollut yhdistyksellämme perinne joskin viime vuosina toko on usein järjestetty myös eri aikaan, on nimittäin jokseenkin mahdotonta keskittyä sekä näyttelyyn että tokoon varsinkin jos omistaa useamman koiran joita haluaisi ilmoittaa. No, minun valintani oli tietenkin toko. Muru alokasluokkaan ja Laki voittajaan. Lakin kanssa tiesin jo viime kerran perusteella että tulosmahdollisuus olisi hyvin pieni, mutta Murulta kyllä odotin ykköstulosta. 

Alokkaat olivat ensin, ja yövyttyämme Turun Cumuluksessa ajelimme kisapaikalle. Toko pidettiin mukavasti kaukalossa hyvällä hiekkapohjalla. Tuomarina oli Ilkka Sten. Päivä oli mukavan viileä, no ei kylmä kuitenkaan mutta harmittavia sadekuuroja ropisi hetkittäin. Alokasluokan aikana oikeastaan vain ripsi, se ei haitannut. Muru oli luoksepäästävyyden ja paikkamakuun hienosti paikoillaan, paikkamakuussa se yhden kerran kurkotteli ylös-taaksepäin mutta ei kuitenkaan noussut. Kympit molemmista.

Suoritimme kolmantena ja nyt muistin viritellä koiraa ennen kehään menoa. Muistin myös ottaa aloitusperusasennot ottamalla koiraa seuraamaan ennen"viivalle" menoa. Olin jokseenkin tyytyväinen omiin muistamisiini ja yleensäkin omaan ohjaamiseen.

Seuruista saimme molemmista ysit. Hihnaseuraamisessa Muru pomppi temponmuutoksissa, vapaanaseuraamisessa se jäi yhden kerran katsomaan jotain mitä tapahtui kaukalon ulkopuolella. Muuten oikein mallikasta seuruuta joskin hampaat kävivät useaan kertaan mun kädessä tai hihassa ja vähän hupparin liepeessäkin. Tämän vuoksi mun piti "vammauttaa" vasen käsi ja sehän näyttää ihan idiootilta mutta tuomari ei nyt siitä onneksi rokottanut. 

murutok-normal.jpg

Liikkeestä maahanmenossa Muru teki Murut, eli ryömi hieman perään. Tästä taisi tulla kasi. Luoksetulosta sitten 10 vaikka itse olisin toivonut ripeämmän kääntymisen vierelle. Liikkeestä seisominen meni nollille, Muru kyllä pysähtyi mutta lähti sitten perään hiippailemaan. 

Hyppy-lähetyspaikalle menin tiukasti seuruuttaen - tai yritin mennä -  mutta Muru pongasi jotain kehän ulkopuolella ja kävi nuuskaisemassa. Joku pussukka siinä oli, en tiedä kahisiko se tuulessa vai mitä. No, hypylle meno onnistui kuitenkin hienosti ja ei ollut mitään pelkoa että Muru karkaisi hypylle. Liike meni ihan ok, vähän Muru siirteli tassujaan pysäytyskäskyn jälkeen mutta tämä tuomari antoi silti kympin. Kokonaisvaikutelmasta ysi, kokonaispisteet 169, ykköstulos ja neljäs sija kymmenen koiran joukosta. Video

Lakin paikkamakuun aikana satoi jo kaatamalla. Itselläni oli kertakäyttösadetakki, vähän mietin häiritseekö se Lakia mutta ei se tuntunut haittaavan joten jätin sen päälleni, piilokin kun oli ihan avoimen taivaan alla. Meidän paikkisryhmässä oli 4 koiraa. Ensin yksi niistä tuli piiloomme, samalla kuulin että Laki istuu. Kolmaskin koira oli noussut seisomaan. Harvoinpa näin käy voittajaluokan kokeessa!

Laki oli vähän poissaolevan oloinen, en sitten tiedä vaistosiko se että en ollut tyytyväinen sen paikkamakuuseen. On se myös melko tukevasti valeraskaana. Toisaalta minua ei se hirveästi harmittanut kun tiesin meillä olevan muitakin ongelmia. No, seuruusta saatiin kuitenkin kasi, ei se nyt ihan kamalaa ollut mutta Laki osaa paljon parempaakin.

Sitten olisi ollut luoksetulo, vaan Laki ei suostunut käymään maahan. Ei kolmannellakaan käskyllä, se siitä sitten. Liikkeestä istuminenkin meni nollille vaikka Laki teki nopeita istumisia ennen omaa vuoroamme. Ruutu taas löytyi mutta sinne ei voinut pysähtyä. Metallinouto oli ihan ok, siitä ysi, mutta tunnarissa Laki toi taas hyvin uskottavasti väärän. Kaukot taas melkein onnistui, liikaa käskyjä mutta liikkumista ei enää kuin n. metri -  edistystä on siis tapahtunut! Hyppynoudosta sentään 9. Kokonaisvaikutelmastakin saatiin 7 mikä oli minusta kyllä liikaa. Nyt oli Lakissa paitsi laiskottelua myös selkeää osaamattomuutta. Treeniä vaan.

Eipä siinä jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. 75 pistettä... No, ainakaan en ilmoita Lakia kokeeseen ennenkuin nuo tiedossa olevat ongelmat on paikattu.