Sain sattumalta vaihdettua työvuoroa niin että pääsinkin Murun kanssa mölliaksoihin Laukaaseen. Sinnehän se olisi tarkoitus ilmouttaa myös virallisiin kisoihin joten tämä tuli kuin tilauksesta :)

Suunnitelmana oli osallistua vain yhdelle radalle ja viedä se niin hyvin että mitään uusintoja ei tarvittaisi. Kun olin rataan tutstumassa alkoi mahdoton ukkoskuuro, satoi kuin saavista varmaan 15 minuuttia ja jyrisi sekä salamoi. Järjestäjät päättivät pidätellä sadetta ja ohihan se meni joten oikea ratkaisu tällä kertaa. Ainoa vaan että mun autossa oli ovet auki ja kun itse juoksin sateensuojaan pukukoppiin, en tajunnut että siellä oli sitten ihan lotomärkänä niin etupenkki kuin Tulppiksen häkin makuualustakin - Murun häkin edessä oli ovi kiinni ettei se räksytä ohikulkijoille. No kyllä se kesä kuivaa minkä kasteleekin :)

Koska meillä oli viime kisassa ongelmia lähdössä, päätin ottaa Murulle lämmittelyksi hallintaa, eli seuraamista ja namin metsästystä kädessä. Täähän tein Lakillekin pitkään aina ennen radallemenoa -  niin, tarkemmin muistellessa myös Laki juoksenteli joskus kisoissa jotain kunniakierroksia kesken radan!

Nyt Muru pysyi lähdössä kuin tatti, tuli halukkaasti käskystä mukaan ja meni kiltisti sinne minne ohjasinkin. Vähän kauneusvirhettä tuli aloitussuoralla kun leikkasin takaa  A-esteelle (lähtösuora ei ollut ihan suora vaikka se videolla näyttääkin suoralta) ja olin vähän liian edellä ja jouduin sitten odottelemaan että koira menee ohi. Lisäksi puomin alastulokontaktilla Muru pysähtyi liian ylös, tästä vaadin sen alas asti ennenkuin jatkettiin vikalle hypylle. Virheitä ei kuitenkaan tullut. Oltaisiin oltu kakkosia mutta meitähän ei mölliluokassa palkittu koska olemme osallistuneet viralliseen kisaan. Voittajalle hävittiin kuitenkin 8 sekuntia, on siinä vielä tekemistä että päästään noihin aikoihin...

Video