Viime viikolla iskenyt flunssa ei meinaa helpottaa ollenkaan, niinpä tein katkeran päätöksen olla menemättä agilitytreeneihin tänään. Jos vaikka paranisi nopeammin kun ei hengästyisi, kun tuo henki ei meinaa muutenkaan kulkea...

No eilen ja tänään pakkasin omat koirat autoon ja ajelin hallille. Muru teki tokoa, Tulppa ja Laki rallya. Jotakuinkin näin:

Muru teki eilen melko hienoa settiä, nouto, luoksetulon stoppi, liikkeestä maahanmeno ja seisominen onnistuivat upeasti. Hypyssä tein töitä nakin kanssa (kun koira hyppää, heitin nakin perään) koska se jää ihan kiinni esteeseen. No, se jää tästä huolimatta kiinni esteeseen, sillä kun sanon "istu", se tulee esteen eteen ja oikein asettautuu siihen rinta kiinni esteessä. Siis se luulee että sen kuuluu tehdä niin! Takaisinhyppy on sitten hyvinhyvin hankala tuosta positiosta. Tähän kaipaisin treenivinkkejä arvoisilta blogin lukijoilta?! Tänään tein niin että vein Murun istumaan esteen taakse, kauemmas, ja siirryiin toiselle puolelle kutsumaan sitä. Nämähän meni hienosti eikä se yrittänyt kertaakaan kiertää hyppyä.

Muissa liikkeissä oli tänään sitten vähän enemmän säätöä: noudossa tapahtui kaksi (hyi hyi mua) varastamista ja niiden myötä luovutus oli vähän epävarma / vino, jouduin palaamaan nakki kädessä heittoon ja palkka ennen noutokäskyä. Luoksetulossa niinikään Muru pääsi kerran varastamaan, toisaalta stopit onnistuivat edelleen hyvin ja otin myös loppuosaa liikkeestä. Liikkeestä seisomisessa treenasin sivulle tuloa. Lopuksi tänään paikkamakuu, viereisellä kentällä oli aksaajia ja minä menin piiloon. Tarkoitus oli pitää 3 minuuttia mutta painoin vahingossa puhelimen kellon välillä kiinni, eli aikaa kului sitten varmaan lähes 5 minuuttia. Hyvin pysyi!

Laki teki vasemmalle käännöksiä. Kyllä se on ohjaamisesta kiinni, se käyttää tosi hyvin takapäätään jos pidän vasenta kättä rauhassa paikallaan (ja nakki ei saa olla kädessä, menee hösläämiseksi) ja käännyn itse sopivaa vauhtia. Istu - käännös - istu on vaikea koska Laki ei meinaisi nostaa peppuaan ollenkaan vaan raahaisi sitä maata myöten. Pitää kysyä viisaammilta voinko käskyttää koiran ensin ylös ennenkuin alan kääntyä. Sensijaan istu - askel ja käännös - koira sivulle menee tosi hienosti, molempiin suuntiin. Seisoessa koiran kiertäminen menee myös hyvin mutta istumasta seisomaan nousuun tarvitsee vielä käsiohjausta.

Tänään harjoittelin vielä lisäksi kieppiä seuruussa sekä aika pitkään oikean puolen seuruuta. Se meinaa olla tosi vaikeaa, käytin apuna kentän reuna-aitoja koska muuten Laki olisi kävellyt ihan poikittain. Mutta alkoi jo tuntua että se hieman tajusi ideaa ja pystyin tekemään yhtä, kahta ja kolmea askelta eteenpäin ja välissä istuminen, ilman että Laki väkisin pyörähtää vasemmalle puolelle. Lisäksi tämä oli sille selvästi fyysisestikin rankkaa. Sehän joutuu käyttämään ihan eri lihaksia mitä missään muualla! Nyt vasta alan tajuta miten toispuoleisesti kuormittavaa pelkkä toko on!

Tulppa treenasi myös takapään käyttöä, nakin kanssahan se tekee käännökset hienosti mutta ilman nakkia ei oikein. Lisäksi istumisia eri tilanteissa. Molempien päivien treenin yksi idea oli myös opettaa sille etäpalkkaa, eli meillä oli nakkikuppi kentän laidalla. Tästä huolimatta annoin sille myös kädestä nakkia. Se ei kyllä oikein tajunnut koko juttua... vilkuili vaan aluksi kovasti sinne kupille. 

Mulla oli kentällä Murun treenistä alkaen törppöjä, leluja, noutokapula ja pallo. Muru vähän vilkuili tavaroita mutta ei yrittänyt ottaa, Laki ei noteerannut niitä ollenkaan. Tulppa sensijaan meinasi ottaa kaikki lelut heti kun ne vaan olivat sopivalla etäisyydellä. Eli, houkutus täytyy ottaa säännölliseen treeniin!