Agilityssa onkin ollut taukoa kun Tulppis on toipunut leikkauksesta enkä ole joka kerta sitten viitsinyt lähteä iltamyöhällä hallille pelkästään Lakin kanssa. No olisi kyllä pitänyt mutta jotenkin olen potenut motivaatiopulaa... Muutama viikko sitten oltiin Vitikaisen Tiian kurssillakin ja Laki meni siellä ihan hyvin, silti tuntuu siltä että homma ei vaan etene. Ikinä en saa sen kanssa kokonaista ehjää rataa, kisatilanteesta puhumattakaan. Ja kun suurin syy virheisiin löytyy peilistä, itselläni on niin sikahuono kunto, olen jäykkä ja kömpelö ja nyt vielä toinen polvi tuntuu prakaavan... aargh. No, tänään vietin hallilla koko illan klo 17-22.

Tulpan treenit ensin. Tulppis oli tohkeissaan päästyään viimein hallille. En edes yrittänyt sen kanssa lähteä radalle ilman että joku pitääpannasta kiinni, (täytyy kyllä nyt ottaa paikalla pysyminen tehotreeniin...) treeni alkoi pakkovalsilla kakkoshypylle. Olin itse ihan hukassa, suunnat sekaisin ja huonosit valmistautunut, en ehtinyt oikeastaan tutustua treeniin kun oli käytettävä koiraa pissalla ja vaihdettava itselle kengät oman ryhmän koulutuksen jälkeen. Ja senhän huomasi, Tulppis meni minne sattuu. Mutta kun otettiin toinen kierros olin jo paremmin kartalla ja hommahan näytti alkavan toimia! Lelu kädessä ohjasin ja kunhan muistin kaikki ne "tulppisniksit" eli en jätä sitä tulemaan perässäni yksin ja ohjaan tarkasti jokaiselle hypylle, saatiin tehtävä suoritettua ihan kunnialla. Vaan vielä on treenattavaa sujuvaan radan tekemiseen... Tehtiin siis allaolevasta piirroksesta vain valkoisilla ympyröillä merkitty rata ja sama peilikuvana.
Lopuksi tehtiin pelkkää puomia. Ekalla kerralla ohjasin Tulppaa kuten Lakia, eli innostin liikaa ja se juoksi alastulokontaktin läpi. Muutam,an kerran pyöräytin pelkälle konatktille ja sitten tultiin koko puomi uudelleen, nyt pysähtyi hienosti. Kertaalleen myös pujottelu, Tuija palkkasi lopussa ja ihan hyvällä draivilla Tulppa pujotteli.

Lakin treenit sitten. Teemana oli putkiin irtoaminen. Alussa oli heti pitkä lähtösuora jossa suora putki, tämä piti otaa luoksekutsuna. Onnistui kyllä hyvin ja helposti sain Lakin kääntymäänoikealle takaa kierrolle suoran jälkeen. samaten se irtosi hienosti kulmassa olleeseen putkeen jolloin pääsin hyvin pakkovalssille hypylle 8, mutta tämä pakkovalssi ei ottanut onnistuakseen: joko laki luki minun pakkovalssini sylkkärinä ja kääntyi hypyltä väärään suuntaan (josta radan jatkaminen oli mahdotonta) tai sitten se ennakoi ja hyppäsi hypyn selkäni takaa väärään suuntaan. Tätä jauhettiin ja tätä täytyy jatkossakin treenata. Huomasimme että Laki tulee paremmin kohti kättä kun liikutan sitä vetämällä koirasta poispäin, eli pakkovalssikohtaan ei passaa mennä seisoskelemaan vaan jäädä siihen hypyn kulmalle josta voi aloittaa vedon kun koira laskeutuu edelliseltä hypyltä.Loppuradassa oli suora putki johon täytyi lähettää sen toisesta päästä melko ahtaasta kulmasta. Olin vähän yllättynyt kun Laki ei hakenutkaan putkea vaan alkoi pyöriä ja mm. hyppiä putken päällä! PS otti sitten makkaraa avuksi ja muutaman palkkauskierroksen jälkeen ei apua enää tarvittu.

Laki oli kaikenkaikkiaan varsin hyvässä vedossa, mutta huomasimme että kun tehtiin paljon toistoja tuohon pakkovalssikohtaan, se alkoi hyytyä ja tarjota vääriä vaihtiehtoja. Ainahan Laki ei näytä näinkään selvästi että se joko menee epävarmaksi tai alkaa laskea virettään. Pitää kuitenkin muistaa sen kanssa ettei liikaa jauha samoja juttuja. Ensi launatain kisoja ajatellen minä olen se heikompi lenkki... tosin kontakteja olis käytävä vähän kertaamassa ennen kisaa.