Laki oli tosi väsynyt eilisen rallitokovalkan jälkeen. Siis eihän me koko tuntia yhtämittaa väännetty sitä vasemmalle käännöstä vaan koirat huili välillä ja muutenkin pitkät pätkät juteltiin tavoitteista yms yms. Mutta niin se vaan väsähti. No, entisenä bodaajana tiedän että lihas kasvaa levossa, ja niin tässäkin kävi - vähän muunnellen toki. Laki nimittäin teki ihan täydellisiä vasemmalle käännöksiä, niin 90 kuin 180 astettakin! Rintamasuunta pysyi ja liike oli tasaista ja varmaa! Enempää en uskaltanut kokeilla ettei lumous karise. Otin lisäksi niitä eteentuloja, nyt mun on äkkiä päätettävä käytänkö huomisessa kokeessa sitä alo-luokassa sallittua apuaskelta vai en. Jos alan arpomaan sitä siinä kohti kun käännös tulee, menee takuulla pipariksi. Muutamat koiran-kierto-maassa lopuksi ja siinäpä se, viimeistelytreeni.

Muru teki tokon avoimen luokan liikkeet kaikki. Seuruu oli melko hyvää, välillä edisti ja näihin yritin puuttua peruuttamalla tai aloittamalla uudelleen (siis sen edistäminen on sitä luokkaa että pelkään astuvani sen takajalkojen päälle). Hassua kyllä välillä se seurasi todella kainiisti hyvällä paikalla. Ehkä pitäisi kuvauttaa seuruutreeniä videolle jotta näkisi vähän mistä tuo karsea edistäminen voisi johtua.

Jättöliikkeet oli ok, maahanmeno vähän epävarma niinpä palkkasin sen heti muutaman askeleen edettyäni. Molemmissa asennoissa otin muutamia viereen kävelyitä niin etten kuitenkaan käskenyt aina perusasentoon. Hyvin pysyi oikeassa asennossa.

Luoksetulo stoppeineen oli ihan kympin luoksetulo. Olen tosi vähän ottanut sitä loppuosaa pysähdyksen jälkeen, mutta laukalla se tuli ja suoraan suoraan perusasentoon. Myös nouto oli tänään ihan perfect, en laske tässä vaiheessa virheeksi pientä leikkimistä kapulaa ottaessa kun kuitenkin luovutussuuntaankin tullaan laukalla.

Hyppyä tein pelkästään heittämällä nakkia perään, jotta saisin vahvan ajatuksen siitä että hypätään eteenpäin ja paluuhyppy tehdään myös aina. Hyppy oli nyt 55cm, se on korkein mahdollinen mitä sille voi kokeessa laittaa mutta luulen että laittavat sen 50cm. Paluuhypyssä ei ollut ongelmia kun ei ollut nyt sitä esteen juuressa istumista.

Kaukot meni aika hyvin, Muru mielellään arvaa milloin mennään takaisin maahan ja sen vuoksi olen nyt pitkittänyt istumisvaihetta ja palkannut sitä viiveellä siitä että istuu. Tekniikka on ihan ok ja etenemistä ei ole vähään aikaan enää ollut.

Lopuksi tein paikkamakuun. menin kehän ulkopuolelle aidan taakse piiloon ja alle puolen minuutin päästä näin Murun korvat aidan yli mistä tiesin sen nousseen. Menin torumaan ja jätin uudelleen, nyt pidin sitä lähes 5 minuuttia ja hyvin pysyi. Mikä lie aivopieru tullut tuossa ensin.

Hyvältä siis näyttää Murun tokoilut noin kokonaisuutena. Mutta kokeeseen on yli kuukausi aikaa, mitä vaan ehtii vielä tapahtua... ja sitä häiriötreeniä pitää tehdä mahdollisimman paljon.