Olimme siis kasvattiporukalla Kana-Areenalla treenailemassa. Omien Lakin, Murun ja Tulpan lisäksi paikalla oli Pongo, Taimi, Utu, Hupi, Pitko, Kake, Iitu ja Ville sekä erirotuiset Roi ja Riesa. 

Aamu aloitettiin lenkin jälkeen agilitylla. Olin piirtänyt treenin joka tavallaan kävi kaikille, aloittelevammat koirat tekivät tuon hyppyratapätkän ja kokeneemmat koko radan, tai ainakin yrittivät... 

kanaareena-normal.jpg

Lakin kanssa menin ekana. Suurin ongelma minulle taisi olla muistaa rata. Kun olin ajatellut niin paljon kaikkea muuta, en meinannut millään pysyä kartalla. Mutta jotenkuten me kahlattiin rata läpi... 5-6 vastakäännöksellä kääntyi kohtuullisen hyvin mutta 18-19 Laki livahti toistuvasti putkeen ja kun sain sen kääntymään pituudelle jättäytymällä taaemmas ohjaamaan, sylkkäri ei vienyt koiraa putkeen vaan se paineli "katsomoon" herkkuja kerjäämään. 

Murun kanssa ei meinannut radan menosta tulla yhtään mitään. Se ihmetteli alustaa, väisteli seiniä ja koomaili muuten vaan. Tein sitten vaan yksittäisiä - parinesteen juttuja ja otin kontaktit. Kovasti kovasti pitäisi sitä estehakuisuutta treenata Murun kanssa.

Myös Pongolla oli ongelmia alustan kanssa, se jotenkin ei osannut kääntyä vaan valui mutkissa pitkäksi, meni siitä hämilleen ja alkoi hidastella. Utu taasen paineli kuin olisi ikänsä mennyt kumirouhematolla, vallan mainiosti ja vauhdilla. Se onkin siro ja kevytrakenteinen. Myös Taimi meni hienosti, kun Annika uskalsi ohjata kunnolla, pystyivät hekin tekemään leieröinnin tuohon 7-8 kohtaan ja käännös 9-hypylle onnistui komeasti. Hupi vähän lässähti kun jouduttiin toistamaan samaa kohtaa monesti, otettiin sille sitten helppoa hyppy - putki - 2 hyppyä vauhtipätkää. Kake ja Karo saivat aikaiseksi ihan kunnon ratapätkän kun vähän autettiin Kakea putkeen isrtoamisessa. Iitu ja Pitko tekivätkin vain hyppy - putki - hyppy kaarrosta.

Välillä syötiin Maivian Pitojen herkkuruokia ja sitten jatkettiin treenejä tokon paikkamakuilla. Jakaannuimme koirien tason mukaan kolmeen ryhmään. Laki oli ensin 3 min paikkamakuussa ja sen jälkeen minuutin paikkaistumisessa toisten maatessa. Vähän jäi vinku päälle kun vapautin sen suotta liikkeiden välissä mutta hyvin pysyi istumassakin. Muru teki ihan kisamaisen alo-luokan paikkamakuun luoksepäästävyyksineen ja kaikki koirat tässä pysyivät hienosti. Kolmannessa ryhmässä minä olin liikkurina.

Seuraavaksi jatkettiin Rallytokolla. Tiina ja Pongo sekä Kake ja Karo toimivat esimerkkikoirakkoina kun Riikka ensin kertoi meille lajin taustoja ja teki malliradan. Sen jälkeen kaikki kokeilivat jotain rallypätkiä kun samaan aikaan toiset treenailivat tokojuttuja hallin toisessa päässä. Otin Tulpan kanssa koko radan pl- spiraali vasemmalle. Istu-kierrä koira vaati vähän toisteluita, liikkeestä maahanmenossa Tulppa istui ensin ja eteen - koira oikealta sivulle Tulppa tuli eteen vähän vinoon. Muuten ihan mukavasti meni. Kun vaan saadaan se vasemmalle kääntyminen jotenkin kuntoon niin nuo alokasluokan kyltit on ihan buenossa kunnossa - ainakin siis Tulppikselle riittävän tasoiset.

Kuten aina, aika loppui ihan totaalisesti kesken. Murun kanssa ehdin vielä ottaa vähän seuraamista ja kyllähän se vähän vaati verryttelyä ennenkuin alkoi sujua, sen verran vieras halli sitä häiritsi. Mutta uusia hallikokemuksiahan tässä on nyt tulossakin lähiaikoina muutama ;)

Karon ottamia kuvia näkyy täällä.

Mukava päivä kaikin puolin, oli taas kiva nähdä porukkaa ja koiria! Kiitos kaikille jotka pääsitte tulemaan!