Jätin sitten Tulpan kanssa menemättä Lempäälän kisoihin, kovin aikainen olisi ollut aamuherätys ja vaikka sillä varmasti ihan hyvät tulosmahdollisuudet olisikin ollut, ei hyviä sijoituksia olisi tarvinnut haaveilla näillä vauhdeilla. Katsotaan JATin kisoja sitten kevväällä.
Viime aksatreenit meni sillä lailla mukavasti että Tulpalla oli hauskaa ja sen myötä vauhtikin oli ihan ok.  Treeni oli suoraa    edestakaisin, irtoamista ja vedätystä. Tämmöinen sopii meille tässä vaiheessa niin hyvin, juuri sitä me tarvitaan. Vääntää ehtii sitten kun peruseteneminen on kunnossa.Tottispuolella on tapahtunut jotain, ehkä ikä tekee tehtävänsä? Vaikka törkeän vähäisten treenimäärien takia edistyminen ei ole päätähuimaavaa, se on kuitenkin näkyvää. Tulppa kuuntelee mitä sanon. Se yrittää toteuttaa annetut tehtävät. Nyt meillä on työstetty täyskäännöstä liikkeessä ja sen varjolla myös sivulletuloa takaa kiertäen. Takaakierto on ehdottomasti se Tulpan juttu, jo sen huonon takapäänhallinnan takia.

Paikkamakuuta ja paikalla istumista on työstetty nyt myös johdonmukaisesti. Istumisessa olen pikkuhiljaa lisännyt etäisyyttä ja makuussa taas aikaa. Ja jos koira onkin ponnahtanut ylös, on ollut varaa moittia sitä kun asiassa on edetty maltillisesti. Kyllä se siitä, ensi kesänä kokeet häämöttää :)