Jämsässä raviradalla kr-näyttelyssä oli peräti viisi kasvattia kehässä. Itse asiassa Lakikin oli ilmoitettu mutta jalkavaivansa takia se sai jäädä kotiin. Kake oli meillä ennen näyttelyä yökylässä ja voi sitä onnea kun Muru ja Tulppa saivat juosta pitkäkoipisen Kaken kanssa! Aamulla sitten poimin Kaken kaveriksi kyytiin Lyytin ja Iitan emäntineen. Utu ja Pongo tulivat omilla kyydeillään.

kakemuru2-normal.jpg

Tuomari Mona Selbach oli minulle uusi tuttavuus, mutta kauniisti hän käsitteli koiria ja kärsivällisesti pyysi näyttämään liikkeitä uudelleen jos ja kun postimerkin kokoisessa kehässä ei oikein mahtunut juoksemaan. Minä esitin Kaken ja varsinaisesti en odottanut huikeaa menestystä sillä en saanut sen toista korvaa kunnolla asettumaan, en saanut oikein koko koiraan kehässä kontaktia ja olihan se vähän hoikka ja karvakin vaihtunut ja pohjavilla paistoi läpi. Silti Kake sai mielestäni hyvän arvostelun ja kun luokassa oli vain kolme junnu-urosta, EH3 oli sen tulos.

cake-normal.jpg

Acting Top Dog "Kake": "Good size and construction for age. Well developed head. Nice mouth. Ears still too light. Sufficient neck, topline. Sufficient angulations. Well set and carried tail. Moves OK. Good coat and colour."

Pongo ja Tiina tulivat viime tipassa - melkein myöhässä, mutta kokeneina kehäkettuina he painelivat suoraan kehään. Pongoa tuomari taisi pitää vähän suurena ja sekin sai vain EH:n, minusta se kyllä olisi ollut ERI:n arvoinen tänään(kin).

poko-normal.jpg

Acting Pocoyo "Pongo": "Maximum sized. Masculine male. Good details in head. Well set ears. Good neck and topline. Tail carried a little high. Sufficient body. Slightly out in elbows and a little loose in front, moves ok behind."

Junnunartuissa juoksivat sitten perätysten Utu ja Iita. Molemmat ovat minusta oikein kauniita, Utu on vielä vähän hontelo ja pienempi kuin Iita mutta sillä on tosi kauniit korvat ja ilme. Molemmat liikkuivat hienosti ja pönöttivät mallikkaasti. Molemmat saivat sitten ERIt ja tänään Iitu sijoittui kolmanneksi ja Utu neljänneksi, harmittavasti eivät saaneet SA:ta kuitenkaan.

Iitu-normal.jpg

Acting Top Model "Iita" 9 months well developed for age. Good mouth. Underjaw could be stronger. Sufficient neck, topline and body. Slightly straight in upperarm. Well set and carried tail. Sufficient angulations. Moves is a little loose in front, ok behind. Good coat and colour.

 

Utu-normal.jpg

Acting Top Maid "Utu": Nearly ten months. Very feminine but still needs time. Good mouth. Underjaw could be sligthly stronger. Nice eye. Sufficient neck. Good topline. Well developed chest and body for age. Sufficient angulations. Well set and carried tail. Moves ok. Good coat and color.

Avoimissa nartuissa teki näyttelydebyyttinsä Lyyti. Sehän on aika selkeästi värivirheellinen ja sen vuoksi sitä ei ole näyttelyssä aiemmin käytettykään. Mutta muuten se on niin kaunis: pää, korvat, silmät, kulmaukset, runko, häntä, liikkeet, turkin laatu, kaikki. No, se saikin EH:n joka oli ihan hyvä saavutus tuon värin takia. Varmaan Lyyti lähtee jonnekin muuallekin näyttelemään!

Lyyti-normal.jpg

Acting Poison Ivy "Lyyti": Good size and proportions. Feminine head. Good mouth. Good neck, topline and body. Sufficent angulations. Well set and carried tail. Moves ok behind, slightly loose in front. The colour could be better, quality of the coat is very good.

Olin kyllä kokonaisuutena oikein tyytyväinen meidän porukkaan, koirat käyttäytyivät ihan hyvin, saivat asialliset arvostelut ja ne osoittivat olevansa hyvinkin rotumääritelmän mukaisia ulkomuotonsa puolesta. Sehän tässä tavoitteena onkin ollut. Luonnetta mitataankin sitten vähän muilla keinoin :)