Torstaina olimme MH:n kanssa JATtilassa. Lakille tehtiin ensin tunnari liikkuroituna, hieroin vielä nakilla omaa mutta muuten hyvin kisamaisesti ja hyvinhän tämä meni. Sitten tehtiin ruutua ja ensimmäinen ruutu meni juoksenteluksi kun unohdin laittaa sen targetin sinne... targetin kanssa alkoi onnistua. Kävin jokun kerran ruudussa palkkaamassa ja välillä taas vapautin palkalle kentän laidalle. Tämä palkkaustapa tuntuu tosiaan toimivan, Laki on alkanut selvästi olemaan paremmin kuulolla.

Luoksetulon stoppiin MH ehdotti että käyttäisin hyväkseni agilityputkea. Kun saatiin rytmitys, käskyt ja muut jutut kohilleen ja Laki ymmärsi mitä siltä haluttiin, saatiin myös onnistuminen. Tätä täytyy kuitenkin treeniä vielä, etenkin kun en nyt käytä heitto- enkä takapalkkaa vaan se palkka on siellä jossain ja tehdään x määrä toistoja ennenkuin se palkka ansaitaan. Mutta kylläpä taas tunnen itseni typeräksi kun en ole tätä aiemmin edes kokeillut.

Murun kanssa ollaan treenitty pienesti pitkin viikkoa: kotona, JATtilassa ja viimeksi Huhtasuon koulun parkkiksella. Seuraamisessa on nyt menossa jonkinlainen läpimurtovaihe, välillä se menee ihan loistavasti ja välillä taas tarvitsee kovasti kättä avuksi ja tueksi. Maahanmenot ja seisomiset liikkeestä on vahvistuneet mukavasti, pystyn tekemään ihan kokonaisena liikkeenä ne mutta toki käytän seisomiseen vielä pientä käsiapua ja maahanmenossa hitaampaa kävelyä.

Uuttauutta... Muru on oppinut noutokapulan luovutuksen! Tai no, se pitää sitä jokusen sekuntin suussaan edessäni istuen ilman että pidän mistään kiinni. Mutta kuitenkin selvää edistymistä, ja ihan naksuttelemalla ollaan tähän päästy! Vaikka pari viikkoa sitten väitin että se ei edisty mihinkään tällä keinoin, kyllä se vaan yhtäkkiä alkoi edistyä! No, kokonaiseksi noutoliikkeeksi on vielä matkaa ja seuraavaksi pohditaan kuinka saan sen tulemaan kapulan kanssa siihen eteen istumaan... ja tietty pohdin vielä tulisiko sen sittenkin tulla suoraan sivulle. No ylipäätään luokse, Murusta kun on tooosi hauska juosta rinkiä kapula suussa, tappaa ja heitellä sitä.

Kaukoja ollaan opeteltu namilla nenästä ohjaamalla ja naksuttamalla. Nyt on jo selvää että Murun tekniikka tosiaankin tulee olemaan etutassut paikallaan, se on sille hyvin luontevaa. Paljon paljon vaan tarvitaan vielä toistoja jotta liikeradat vakiintuvat.

Sitten kerran kokeilin alo-luokan hyppyliikettä kokonaisena.Noinhan se onnistui tuosta vaan! Vissiin Muru on lukenut salaa sääntökirjaa? Myös ruututreeni alkoi yhtäkkiä tuntua helpolta Hannan ohjeita mietittyäni.