Liityin Lakin kanssa rallitokon valmennusryhmään. Lakin? Eikö sillä ole jo tarpeeksi lajeja? No, totuushan on että Lakilla alkaa jo olla ikää, sen agilityura on loppusuoralla ja tuo toko tuntuu olevan sen kanssa niin pään seinään hakkaamista ettei tosikaan. En tietenkään aio luovuttaa tokon suhteen mutta ajattelin että jos tässä rallissa saataisiin sen aivoja vähän enemmän on-asentoon, saattaisi ne tokonkin kompastuskivet purkautua. Lisäksi, mikäänhän ei estä minua hyödyntämästä täällä saamaani oppia myös Tulpan ja Murun treeneissä.

Tällä ekalla kokoontumiskerralla olimme kahdestaan Pian ja irski Sohvin kanssa.Koutsi Oona pyysi meitä ensin esittämään ihan perusseuruuta jotta näkisi millä tasolla olemme. Me saatiin kommentiksi että mun pitää lirkuttaa enemmän ja Laki voisi seurata vähän matalammassa vireessä(!) jotta se keskittyisi paremmin -  rallissahan on tärkeää lähes millintarkka suorittaminen. Sitten ryhdyttiin työstämään sitä suurinta haastetta tällä hetkellä eli vasemmalle kääntymistä.

Ollaanhan me sitä tehty mutta vasta kun Oona laittoi miedät kääntymään 360 astetta paikallaan, lattiaan teippaamiensa ruutujen sisällä, tajusin että pitkästi on vielä tehtävä töitä jotta Laki kääntyy todellakin minun ympärilläni. Mutta hyviä vinkkejä sain ja paljon tätä treenattiin. Alkuun autetaan kädellä jotta saadaan oikea liike aikaiseksi. Lakin kanssa tuli heti myös esille vahva tokotausta: se istahtaa helposti kun pysähdytään ja se ei millään osaa seurata oikealla puolella (tehtiin tätä kääntymisharjoitusta heti myös jo toiseen suuntaan alustavasti).

Toinen juttu mitä treenattiin oli eteentulo. Laki jää helposti hieman vinoon, tämä johtuu siitä että olen jättänyt käsiapua vähemmälle väärällä tavalla, eli sen sijaan että olisin ohjannut koiraa oikeaan piakkaan, olen poiminut sen sivulta ja jättänyt sen sitten tyhjän päälle. Nyt annan sen lähteä sivulta liikkeelle pelkällä käskyllä ja autan sitten loppuasentoon eteen käsillä. Tämä onnistukin heti! Kokeilin ekaa kertaa tätä myös oikealta puolelta ja kas, sehän oli paljon helpompaa Lakille - se puoltaa juuri "sopivasti" kun on niin toispuoleinen.

Tästä se tähtee :)