Ittekseni iltapäivällä hallilla. Aloitin Tulppiksen kanssa agilityn koe-eläinkokeilla eli palkkana narupallo. Joo, kyllähän Tulppa innostui siitä ihan älyttömästi mutta kun sillä kierrokset nousee, ei se katso mihinkä se hampaansa iskee ja siitäpä sitten mulla muistona taas rehvakkaat mustelmat käsivarsissa. No, onneksi meillä on melko hämärää töissä... Toinen ongelma pallon kanssa on miten saada lelu pois koiralta. Sitkeästi vaan odottelin että se tiputtaa, enkä kaivanut makupaloja esiin vaikka mieli teki. Muutaman kerran sitten ihan onnistuttiin myös rauhoittumaan ennen irrotusta mikä olisi minusta aika tärkeää jotta päästään jatkamaan treeniä keskittyneesti. Varsinainen treeni oli helppoa pari hyppyä, putkea ja pujottelua (ei muuten tehnyt virhettä pujotellessa!) . 

Tulppa kävi välillä autossa ja sitten otin sen uudelleen, nyt tottista. Edelleen se narupallo palkkana. Seuruussa se tuppasi  edistämään jota koitin korjata hihnalla, pari kertaa se onnistuikin. Sitten otin narupallon vasempaan käteen jota pidin ylhäällä lähes kainalossa, hyvin epämukavaa mutta toimi. Täytyy vähän harjoitella tätä ennenkuin saadaan täysi teho irti.
Seuraamisen lisäksi tehtiin istahtamista muutama ja sitten kokeilin liikkeestä istumista ihan seuraamisesta, ilman omaa pysähdystä, ja se onnistui! Jeee! Maahanmenoja myös, ne oli vähän epävarmoja kun ollaan tuota istumista treenailtu enempi viime aikoina. Näissä käytin palkkana makkaraa ja hyvinhän sekin kelpasi.

Murun kanssa mentiin halliin ajatuksena vaan leikkiä. Oli narupalloa ja karvapatukkaa. Kyllähän se juoksi lelujen perässä mutta ei sitten kuitenkaan ottanut niitä suuhun. Kauheasti häntä heilui silti... kaikista ennakkosuunnitelmistani huolimatta kaivelin kuitenkin nakit esille ja palkkailin pentua ihan vaan katsekontaktista. Täytyy myöntää että meni vähän sormi suuhun kun Muru ei leikkinytkään lelulla siten kun olin ajatellut. No, en nyt vielä muuta suunnitelmaa vaan aion kyllä kokeilla toisenkin kerran ihan vaan leikkimistä.

Lakin treeni sisälsi pelkkää tokoa. Ensin luoksetulon stoppia, nyt sillä tavalla kaukana kuin voittajaluokassa tulee. laitoin takapalkan ja Lakihan pysähtyi kuin seinään. Yhden kerran otin sen toiseenkin pysähdykseen, siinä täytyi maahankäskyä tehostaa eleillä mutta pysähdykset oli kyllä hyvät.
Sitten vielä hyvässä vireessä metallinouto. Ekalla kerralla Laki kuitenkin jäi kapulan viereen seisomaan. En tehnyt mitään, päätin että annan toisen käskyn vasta jos koira tekee jotain muuta. Ja lopulta laki istui. Silloin sanoin sille uudelleen "tuo" ja heti se otti kapulan ja toi. Palkkasin nakkia saalistuttamalla ja tästä Laki kyllä tykkää. Otettiin muutama toisto ja nyt se ei aikaillut kapulan nostossa ollenkaan, kerta kerralta toi ripeämmin.
Tunnari niin että vein itse kaikki kapulat. Yllättäen Laki karkasi kapuloille ennenkuin ehdin tulla takaisin sen luokse. Se tekii hienoa työtä siellä ja toi oman kapulan, tiesi siis kyllä mitä teki! halusin kuitenkin ottaa uudelleen ja tästähän seurasi epävarmuutta ja väärä suuhun. Lakin tullessa kohti annoin uuden oma-käskyn ja se kääntyi, vei väärän takaisin (!) ja toi oman. No, hyvä näinkin että sain korjattua.
Lopuksi hiottiin kaukojen maa-seiso-maa vaihtoa. Ihan ok toistoja sain kun olin kyykyssä koiran edessä, makupalat selän takana niin että ohjattuani koiraa oikealla kädellä vein käden sitten selän taakse ottamaan makkaraa vasemmasta  kädestä. Näin Laki ei rynnistellyt kohti eikä myöskään siirtynyt sivusuunnassa. Näitä pitäisi vaan harjoitella ihan tosi tosi paljon.