Aholaidassa Murun ja Lakin kanssa. TL sattui tulemaan yhtä aikaa treenimään joten saimme mukavasti (?) häiriötäkin kun he tekivät noutoja ja pk-esteitä myös. 

Lakin päivän pääteema oli etäpalkka. Tehtävinä ruutu, metalli ja tunnari.

Ekana otettiin metalli, tämä meni oikein mallikkaasti. Onse kumma kuinka paljon kapula vaikutti, meillähän oli tämä liike jo ihan "rikki" kun käytin sitä hölskyvää kapulaa!! Tällä kertaa metallista vain mellevät kehut.

Toisena tunnari. Laitoin oman viereen pienen nakinpalan ja hajustin omaa oikein hyvin. Laki meni reippaasti kapuloille ja haisteli, söi nakin ja jatkoi haistelua.. ja toi oman! Olisi kovasti tehnyt mieli palkata se erityisesti tästä hyvästä ja pitkäkestoisesta haistelusta mutta kehut saivat riittää. Ja minusta kyllä näytti että Laki olikin ihan mielissään.

Ruutuun laitoin targetin ja ensin kävin sitä myös naputtelemassa Lakin istuessa lähetyspaikalla. Ekaksi lähetys pitkästä matkasta, stoppi ruutuun ja siitä maahan, maahanmenosta vapautus palkalle. Ei ihan yhdellä eikä kahdella käskyllä taaskaan mennyt maahan, mutta pysähdyskäskyä noudatti heti. 

Sitten tehtiin lähetyksiä lähempää ja näistä Laki noudattikin maahanmenokäskyä paremmin. Näillä menin palkkaamaan sen kädestä ruutuun. Loppuun taas pitkä lähetys ja meniköhän se tokalla (voimakkaasti käsiavustetulla) käskyllä maahan, mistä taas vapautus auton luokse palkalle.

Murun kanssa tehtiin kaikkia perusjuttuja. Muru otti hyvin vahvasti häiriötä toisesta koirasta etenkin tämän leikkiessä. En uskaltanut itse palkata lelulla (kun en uskaltanut päästää Murua irti) mikä näin jälkeenpäin ajatellen oli hyvin hyvin epäloogista sekä epäreilua koiraa kohtaan. Koitin seuruussakin vain poispäin käännöksillä saada sen parantamaan seuruuta mutta eihän se niin mene. Ihan imuuttamalla onnistui seuruu, muuten ei. Stopit meni hyvin, myös koiran viereen palaamiset joskaan kauas en päässyt kuin hihnanmitan. Maahanmenot oli ylivaikeita, tietenkin. 

Jatkaakseni epäloogisuuksien linjalla halusin kokeilla niitä kaukojen asennonvaihtoja naksuttelemalla. Kokeilin myös nakki-tassujenvälissä-eisaaottaa mutta sekään ei onnistunut kun en saanut Murua yhtään keskittymään. Tästä tuli varsinaista kohellusta eikä ainakaan koira oppinut yhtään mitään. 

Murun kohdalla siis tämä oli treeni jonka haluaisin pyyhkiä pois sen muistista. Lakin treeniin taas olin oikein tyytyväinen.