Nyt olen koittanut panostaa laatuun treeneissä. Lakin kanssa kävin ottamassa tunnaria Yliopistonkadun puistokaistaleella, niin, siinä autovirtojen välissä. Onnistuneen tunnarin lisäksi treenasin sitä liikkeestä istumista joka on nyt molemmissa kokeissa mennyt poskelleen.

Vaajakosken veteraanipuiston nurtsilla otettiin yhtenä päivänä ryhmäpaikkamakuita. Lakille tein ekana niin että sillä oli makkarat nenän edessä, sitten toinen setti vuorottaisilla käskytyksillä. Tulppakin pääsi tähän treenaamaan paikallaoloa. Ilokseni se käyttäytyi ryhmässä asiallisesti mutta maassa se ei pysynyt vaan nousi muutamia kertoja seisomaan. Sen kanssa pitääkin ottaa nurtsilla paikalla makuuta sillä me ollaan aina varmaan tehty hiekalla.

Niin, koska Murulla alkoi juoksut, ilmoitin Tulpan piirinmestiksiin alo-luokkaan. Tavoitteena voisi olla kakkostulos mikäli tuo paikkamakuu onnistuu. Kolmostuloskin on tulos. Tavoitteet ei siis ole korkealla, Tulpan kanssa on ne muutamat ongelmaliikkeet joista se ei ehkä suoriudu: luoksetulo on hyvin hyvin hidas ja perusasennot siinä vajaat, liikkeestä seisominen on myös täysin kesken. Hyppy on kanssa vähän epävarma: Tulppa kun on aika iso koira, omankorkuinen hyppy on sille tosi tosi iso hypättävä. Toivotaan että eivät laita sille ainakaan ihan 65-senttistä!

Lakille otin myös ruutua tuolla veteraanipuistossa, vieras ruutu löytyi hyvin ja uusi iloinen pysäytyskäsky toimii. Kaukoja ollaan myös nyt treenattu ahkerasti, pääasiassa lähietäisyydeltä mutta aina välillä myös kaukaakin. Sekä Lakin että Tulpan kanssa olen itse koittanut kovasti keskittyä iloiseen käskyttämiseen (Murun kanssa se onkin automaattista koskapa se saa minut aina iloiselle mielelle jo pelkällä olemassaolollaan). Kukapa meistäkään viitsisi panna parastaan äksylle pomolle?