Olin Murun kanssa Pop Dogin järjestämällä koirafrisbee-kurssilla. Kouluttajana oli Csilla Bakos, koulutus sujui sujuvasti suomi-englanti-käsin puhumalla. Eipä silti, asia tuli kyllä selväksi vaikka ei olisi englantia osannutkaan, myös Asko nimittäis pujahti opetukseen ja ymmärsi oikein hyvin mitä piti tehdä.

Ensimmäinen tunti käytiin koirien kanssa vuorotellen kokeilemassa mitä ne tuumaavat kiekoista. Osaa piti vähän sytytellä ja osa innostui heti - näin Murukin. Kuitenkin jotta saadaan koira tekemään homma oikein (senhän pitää ottaa frisbee kiinni ilmassa, ei sitten kun se on pudonnut jo maahan), aloitettiin helpoilla "rolling"-heitoilla. Helpoilla?

Seuraavaksi vietiin koirat pois ja alettiin opettelemaan heittoja. Tunnin verran harjoiteltiin noita rollauksia, ylös-alas- heittoja (ups'n'downs) ja ihan perusheittoja niin että frisbee pysyy vaakatasossa jotta koiran on se helppo ottaa. Ei ole helppoa ei...

Kolmannella tunnilla taas otettiin koirat vuorotellen ja nyt kun osattiin jo heittää, sai tehdä oikeita rolling-kiinniottoja. Tässäkin vielä Csilla halusi että koira ottaa kiekosta kunnon otteen, ei mitään varovaista etuhammas nököstystä. Tämän takia heittojen välillä leikittiin koirien kanssa, ne saivat saalistaa ohjaajan kädestä kiekkoa ja sitä kevyesti myös vedettiin ennen kuin koira sai voittaa. Leikki jatkui sitten toisella kiekolla.

Aika rankkaa tämä oli ja onkin varsin hyvä kuntoilu- ja hauskanpitoharrastus kaiken tosissaan puurtamisen väliin!