Keuruulla tokokokeessa, tuomarina Juha Kurtti. Jos joku voi mennä pieleen niin sitten kaikki, tämä oli juuri yksi niitä päivä.

Ensiksikin multa jäi Murun rokotuskirja kotiin. Se oli ollut Tiinalla joka oli käynyt Murun kanssa mätsärissä, ja vaikka olin sen Tiinalta varta vasten hakenut, vihkonen ei ollut koskaan päätynyt koirien paperit - kansioon vaan köllötteli tietsikan vieressä pöydällä. No, onneksi nykytekniikka ja sain kuin sainkin Timpalle puhelimessa seliteltyä miten ottaa kuvia sivuista ja miten lähettää niitä mulle kisapaikalle. Koejärjestäjät kyllä lupasivat vielä syynätä Murun paperit toukokuun näyttelyssä ihan extra tarkasti :D

No, sitten totesin auton juuttuneen mutaan. Väkeä tuli työntämään mutta ei se liikahtanut mihinkään... sitten kokeiltiin kartano Volvolla vetämistä mutta saimme kaksi hinausköyttä poikki. Lopulta naapurustosta ajeli paikalle massiivinen Valtra jolle pieni Hiace oli vain aamupala.

Sitten Lakin kanssa kehään. Paikkamakuusta kymppi huolimatta ihan pienestä ääntelystä (kovan tuulen vuoksi tuomari ei ehkä kuullut tätä).  Sekoitettu liikejärjestys vaikutti meille hyvältä. Ekana tunnari ja muutkin noudot, lopussa vasta ruutu. 

Tunnari onnistui, jee, mutta vinon loppuperusasennon takia "vain" 9. Hyppynoudossa Laki varasti törkeästi ja teki tosi hienon noudon - no paljonpa lohduttaa. Metallinoudosta kuitenkin 10! 

Sitten alkoi alamäki. Luoksetulon stopit ei toimineet ollenkaan. Seuruu oli jotain ihan hirveää. Laki ei käytännössä seurannut ollenkaan. Liikkeestä istuminen jäi seisomiseksi, ja vastatuuleen seisten vieläpä oikein tanakaksi sellaiseksi. Kaukoissa Laki ihan röyhkeästi käveli eteenpäin. Ruutu kyllä löytyi ja sinne mahduttiin maate, mutta kävellessäni ohi Laki tuumasi että nyt tartteis palkkaa ja lähti mukaan.

Ei tän näin pitänyt mennä?! Etenkin tuo seuruu minua suorastaan huolestutti. Voiko rallytokoilu sekoittaa koiran näin, toisaalta ollaan me treenattu pitkiä liikkuroituja seuaamisia tuon tuosta, varmasti viikottain.

No, tuomari tykkäsi Lakista ja kehui kuinka rohkea lassie se on kun uskaltaa toimia ominpäin -  samalla Laki sitten päätti poistua koko kehästä ja jätti minut ominpäin punastelemaan. Video.

Murun vuoro sitten. Me ei ehditty treenailla ulkona juurikaan, niinpä olin hyvin epävarma paikkamakuuseen mennessä. En tiedä huomasiko Muru tämän mutta sillä oli ongelmia jo maahan menossa ja siihen jäämisessä, sitten se oli vielä noussut istumaan noin puolivälissä.

Seuruusta Muru sai 8, ja tässä tuli sellainen virhe että kun lähdin liikkeelle, se ei lähtenytkään mukaan. otin pari askelta taaksepäin että sain sen mukaan. Muutenhan se sitten seuraili ja osan matkaa oikein nätistikin.

Maahanmenossa se ryömi ihan sikapaljon perään. Luoksetulon stoppia ei voinut tehdä koska käskyn saadessaan Muru oli juuri pidennetyssä liitovaiheessa -  ja osuessaan maahan se otti uuden liitovaiheen. Nätti sivulletulo kyllä. Liikkeestä seisomisessa se myös hiippaili perään joskaan ei ihan niin pahasti kuin tuossa maahanmenossa.

Nouto oli kerrassaan upea - mutta ei Muru vaan malttanut odottaa minun saatikka liikkurin käskyä. Kaukoissa oli yhtenä asennonvaihtona esittelyssä ryömiminen. Hypyssä oli sitten se normaali ongelma eli Muru tuli niin lähelle hyppyä ettei siitä enää uskaltanut takaisin ponnistaa. Joten hoh-hoijjaa tätäkin. Jälleen kerran tuomari kehui koiraa ja niin teki muuten liikkurikin -  vaan mitäpä se auttaa tietää että koirassa on poitentiaalia jos sitä ei koemaisesti saada kaivettua siitä ulos? No kiitos kuitenkin :) kyllä ne kehut vähän mieltä lämmittivät vaikka tulos jäi saamatta. Video.