Ollaan treenattu porukalla viime aikoina tosi paljon, tänään kuitenkin menin ihan tarkoituksellisesti yksin. No, aikataulullisesti en olisi ehtinyt kovin kauaa hallilla viipyäkään mutta oli vaihteeksi mukavaa keskittyä vain itseensä ja omiin koiriin. Silläkin uhalla että kaikkea en yksin näe enkä edes pysty treenimään. Viikonloppunahan meillä onkin sitten kasvattimiitti Kana-areenalla, odotan innolla sitä!

Tänään Laki aloitti piiitkällä seuruupätkällä ilman mitään välinakkeja, ainoastaan suullista kommentointia sekä hyvistä että huonoista kohdista.  Luoksetulon tein ilman palkkaa, tarkoitus oli ottaa vain eka stoppi koska matka oli vähän totuttua lyhyempi, mutta Laki ennakoi toisen stopin enkä siihen alkanut puuttumaan. Outoa kun sitä on aika vähän tehty?!  Sitten ruutua, ruutu oli vähän eri kohdassa kuin yleensä ja kulmittain kenttään nähden. Lisäksi häiritsemässä oli muovimuki jonka olin tarkoituksella heittänyt ruudun viereen. Ihan kamalaa, ääk, ei voi mennä sinnepäinkään kun siellä on muki jota ei saa mennä katsomaan... näin tuumi Laki mutta kovasti se yritti ruutuun ja pääsikin sinne kun tarpeeksi kaukaa kiersi. Otin useamman toiston ja kävin välillä siirtämässä sitä muovimukia. Selvästi se vei Lakin epävarmalle alueelle, no näitä täytyy vaan treenata. Lopuksi jumpattiin kaukoja nakit maassa, ensin molemmilla puolilla ja minä kauempana, sitten nakki edessä ja minä ohjaamassa ihan kuonosta. Hyvin meni!

Muru teki myös aluksi piiitkän seuruun ilman palkkaa, siihen perään suora luoksetulo ja sen jälkeen vielä liikkeestä seisominen, vasta tästä palkka. Hienosti Muru jaksoi! Otin sitten lisää seuruuta palkaten pienistä pätkistä naksun kanssa. Tehtiin myös ruutua, ensin ihan läheltä ja siirtyen sitten vähän kauemmas, mutta Muru ei oikein irronnut ruutuun. Laitoin sinne sitten kosketusalustan jonne se meni vähän paremmin, mutta kunnon imu puuttui. No, lopuksi laitoin nakkia ja vielä oikein hetsasin Murua ennenkuin päästin menemään, ja tällä kertaa se meni sinne sellaisella apinan raivolla kkuin minä haluaisinkin sen menevän!

Lopuksi tehtiin paikkamakuu 2min 25 sek niin että seisoin aitojen ulkopuolella, ylävartalo toki näkyvissä. Vähän nuuski maata mutta pysyi.

Tulppis pääsi ralleilemaan. Treenattiin eteen tulemista ja peruutusaskeleita siinä (siis ohjaaja peruuttaa) sekä seuruun kaarroksia koira vaihdellen kummallakin puolella. Tulpanhan on hyvin vaikea kääntyä vasemmalle kun se on normaalissa seuruupaikassa, siksi olen alkanut opettaa sille nyt seuruuta molemmille puolille. Onhan se vähän putkiaivo, ei meinaa millään tajuta tätä juttua... mutta eiköhän se siitä taas loksahda. Muistelin nimittäin miten paljon tuskailin ihan perus-sivulletulon kanssa. Nythän se menee tosi hienosti! Sitten vielä pyörittelin sitä molempiin suuntiin, tätähän me harjoiteltiin pentuna ja Tulppis muisti tämän heti. Kummallisesti se ensin ei opi asioita, sitten se kuitenkin muistaa jotkut asiat pitkänkin ajan takaa. Se ON erikoinen koira.

Asko oli tehnyt koulussa tällaisen savityön, pyysi oikein Tulpan kuvaa malliksi kun alkoi maalata. Minusta tämä on TOSI hieno:

savitulppa-normal.jpg