Joulun jälkeen into treenailuun on taas palannut. Lakin kanssa vaan tavoitteet täytyi laittaa uusiksi sillä se näyttäisi nyt rasittavan oikeaa etustaan jossain ja aksatreenien jälkeen se on ontunut. En usko että se varsinaisesti agilityssa rasittuu mutta onhan JATtilan pohja tosi kova, ja jos jalka on kipeä ei hyppyyttäminen tee sille kyllä hyvää. Niinpä päätin jättää loppujakson treenit väliin enkä ilmoita sitä seuraavallekaan jaksolle vaan keskityn sen kanssa tokoon. Muutamat aksakisat saatan sen kanssa käydä jos se pysyy ontumattomana. Tosi harmi sillä JAT käynnistää juuri vuoden kestävän valmennusrupeaman jonne olisi tietenkin tehnyt mieli mukaan... mutta koiran terveys on toki tärkeämpää. Ja voihan olla etten olisi mukaan mahtunutkaan, meillä kun ei nuo viime aikojen tulokset ole kovin hyviä.

Sitten pyörsin toisenkin päätökseni ja ilmoitin sen vielä kerran avo-luokkaan... niinpä emme ole voittajaluokan liikkeitä nyt suuremmin vielä treenineet. Tavoite olisi kuitenkin startata voittajassa huhtikuussa.

Tulppiksen kanssa on aksattu, välillä hyvin välillä vähän huonommin. Tuija on kyllä hyvin koutsannjut ja laittanut meille vähän helpompaa tehtävää jotta se vauhti pysyisi yllä. Tekniset jutut kuten pujottelu ja kontaktit on kunnossa. Totuus kuitenkin lienee se ettei Tulpasta tule agilitykoiraa... Sen sijaan se on yllättänyt positiivisesti tottistreeneissä:
Vihosta viimein olen onnistunut opettamaan sille sen luoksetulon eteenistumisen. Jaa että miten? No naksulla! Kylläpä olen itsestäni ylpeä! Samassa yhteydessä noudon luovutus harppasi aimo askeleen eteenpäin! Myös sivulletulo alkaa löytymään, sen kanssa täytyy vielä tehdä töitä mutta ainakin alkuun olaan päässy. Joo, takaa kiertämällä se tehdään.
Muutoin olen alkanut siirtää sitä lelupalkalle 90-prosenttisesti, etenkin seuruussa tämä on tehnyt ihan radikaalin muutoksen koiran ilmeeseen ja asenteeseen. Tässä video ensimmäisitä treeniyritelmistä lelun kanssa. Huomatkaa että tuossa puolivälissä palkkaan namilla, ja heti koira on lähdössä litomaan. Lisäksi en osaa pitää lelua vasemmassa kädessä ja siksi(kin) Tulppa poikittaa. Muutenkin on vielä vähän säätämisen makua mutat koiran ilme on jo tsiljoona kertaa parempi kuin vierellä löntystelevän namipalkka-Tulpan!