Pikaiset treenit Tiinan kanssa Haukkiksessa. Ensin Lakille tokotusta: verryttelyksi vähän seuruuta joka musiikin tahdittamana oli kyllä aivan kamalaa. Selvästikin taustamusiikki vaikuttaa Lakin keskittymiseen joten nyt on korkea aika sitä alkaa treenatakin! 

Sitten luoksetulon stoppien kimppuun. Kuten viimeksi havaitsin, vaikka Laki on oppinut takapalkan hyvin ja se aktivoituu vihjesanalla, stopit eivät silti ole parantuneet yhtään. Nyt teinkin niin että aktivoin takapalkan, jätin koiran, kävelin kentän toiseen laitaan, ja vapautin taakse. Kah, sepä ei mennytkään taakse vaan lähti tulemaan mua kohti, vaikka selvästi se erotti äänenpainosta että en ole kutsumassa sitä. Siis ilmeisesti minun imuni on kuitenkin suurempi kuin takapalkan imu?! No, tätä sitten treenattiin, useita toistoja ja pikkuhiljaa se takapalka alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Vaan heti kun muutimme liikkeen suuntaa, vaikeuksia oli taas. No, tämä täytyy vaan käydä läpi, jospa se sitten alkaisi toimia!

Kaukot sensijaan on ottaneet huikean harppauksen takapalkan myötä. Nyt pystyn tekemään jo muutaman metrin päästä ilman että Laki rynnistää mua kohti. Seisomasta maahan tulee vielä helposti etenemää mutta nyt tuli muutama ihan hissikin - tosin väärällä käskyllä... Mutta idea, eli taaksepäin ajattelu, alkaa olla kunnossa. 

Muru pääsi vuorostaan aksaamaan. Otettiin helpohkoja etenemispätkiä kipolle. Murulla on suuria vaikeuksia juosta mun ohi mutta muuten vauhti oli hyvä nyt. Irtoamistakin kuitenkin saatiin varsinkin jos Tiina kuppitätinä vähän kannusti. Niin sitä varmaan täytyykin tehdä jotta virettä saadaan ylöspäin.

Onkohan kukaan koskaan kokeillut led-valolla koiran villitsemistä treeneissä? Uskaltaisinko koklata vai alkaako Muru sen jälkeen jahdata kaikkia heijastuksia kesken treenin?