Ohhoh, kahden viikon treenit on jääneet kirjaamatta kokonaan. No pieni kertauspläjäys tähän sitten. Tosin tuohon kahteen viikkoon mahtui oma jalkavaiva ts. nyrjäytin geokätköillessä koipeni niin ettei sillä voinut edes kävellä moneen päivään, vielä viikon jälkeenkin juokseminen oli vaikeaa ja nyt kun tapahtuneesta on kulunut kaksi viikkoa, jalkaan koskee epätasaisella alustalla kävely. No mikä ei tapa se todellakin hajot.. eikun vahvistaa. Ja sillä se lähtee millä on tullutkin :)

Muru vaikutti Taitavilla tassuilla käydessämme ihan epätoivoiselta: se ei oikein seurannut kunnolla, ei tehnyt stoppeja, ei halunnut ottaa noutokapulaa suuhun eikä pysynyt paikkamakuussa. Mutta sitten taas haukkuvaarassa se on toiminut kuin enkeli ja olen tosiaan päässyt jopa hiomaan niitä liikkeitä kun hyvä ei ole vielä tarpeeksi hyvä. Paikkamakuu 3 min näkösuojassa ei pitäisi olla ongelma mutta toki ne häiriöt ja vieras paikka saattavat aiheuttaa jotain, onneksi Muru ei kuitenkaan enää säntäile mihinkään vaan jos se jotain tekee, se nousee istumaan. Hyppyongelma (paluuhyppy siis) on lähestulkoon poistunut kun olen vaan treenannut enemmän paluuhyppyä. Nouto on onnistunut joka muu kerta paitsi tuolla TT:llä, en tiedä mikä siinä mätti? Seuruussa olen nyt pyrkinyt karsimaan sitä sikamaista edistämistä pois, jättöliikkeissä ollaan treenattu vuorotellen nopeaa pysähtymistä ja toisilla kerroilla taas etäisyyttä ja taakse kävelyä. Hyvältä tuntuu, ei pitäisi AVO-ykkösen olla ollenkaan liikoja toivottu. Mutta, koira on kuitenkin koira joten kaikkea voi sattua.

Laki on jalkansa kanssa treenannut ainoastaan tokoa ja uutena juttuna rallytokoa. Rallytreenithän menee hyvin, Laki on  kuitenkin perusasiat helpoisti hanskaava koira ja uutena juttuna rallin alo-luokkaa ajatellen sille on pitänyt opettaa ainoastaan vasemmalle kääntyminen. Nii-in, tämähän oli ongelma Lakille jo silloin nuorena kun käytiin Helmisen Hannan valmennuksessa... sittemmin ollaan erinäisillä vippaskonsteilla pärjätty ilman tätä osaamista mutta rallytokossa se olisi ikäänkuin pakko hallita. Ja voin kertoa että Lakin vasemmalle kääntyminen on niin huono että se ei enää mene kastiin "ohjaaja teki melko suuren kaarroksen" vaan se ei kerta kaikkiaan tule onnistumaan. Mutta samalla tavalla olen alkanut opettaa kuin Tulpallekin, koiran pää vasemmalle eri käskyllä ja siitä sitten pyöritään. 

Tokojutuissa Laki on ollut aika hyvä, seuruuta ollaan tarkennettu myös tuon rallytokotreenin myötä, mm. pujottelut ja tarkat 90 käännökset on olleet kehityskohteina. Ruutu alkoi yhtäkkiä sujua kun ostin keltaiset ruutumerkit. On se kai sitten uskottava että koiran on vaikea nähdä sitä perinteistä oranssia kartiota!?! Luoksetulon stoppiin tehty pitkäaikainen työmaa alkaa pikkuhiljaa näkyä, kyllä se pysähtyy!

Tulppa on treenannut nyt paljon rallyn AVO-luokan juttuja eli seisomista, seisomaan nousemista käskyllä ja istuen sivulla-perusasennosta eteentuloa. Nämä sujuu jo muut hyvin mutta sen seistessä en vielä pääse kiertämään koiraa ympäri, se ei vaan malta pysyä tassuillaan. Olen sitten ottanut kiertämistä istumiseen ja/tai makuuseen, seistessä treeninä on ollut paikallaan pysyminen kun liikun sen etusektorilla. Lisäksi ollaan alettu harjoittelemaan edessä puolenvaihtoa koiran jatkaessa kulkusuuntaan. En ole edes katsonut tuleeko tämä liike vasta MES-luokassa vai jo VOI:ssa mutta minusta se on vaikuttanut kaikista haastavimmalta liikkeeltä joten ajattelin aloittaa sen jo nyt.

Lettu on saanut olla ja möllöttää ja kun se on päässyt myös lenkille, pidemmillekin lenkeille, sen närästys ja virtsan karkailu on pysyneet hyvin kurissa. Näköjään jos se ei liiku se ei myöskään käy tarpeeksi pissalla. Aika hoikka se kuitenkin on joten aloin syöttää sille tuota energiaruokaa taas. 

Lyytin agilitytreeneistä jäi yksi kerta väliin tuon minun jalkaonnettomuuteni takia mutta viime viikolla taas oltiin. Ja onpa käsittämätöntä kuinka nopeasti se kehittyy! No toki, sehän on jo osaava koira joten meidän tarvitsee vain oppia lukemaan toisiamme. Mutta kyllä se pian olisi ihan kisakuosissa, katsotaanpa nyt kuinka edetään!