Salmen kanssa Killerillä, tällä kertaa Lakin kanssa. Juteltiin meidän ongelmista ja alettiin purkaa niitä liikkeitä missä ongelmia on.

Seuruu. Joo, kyllähän Laki seuraa mutta se saisi olla paljon aktiivisempi ja askelsiirtymissä nopeampi. Peruutus pitäisi harjoitella ihan peruutuksena, eri käskysanalle. Tätähän ei kokeessa vaadita mutta kyllähän se näyttävyyttä toisi lisää. Sitten ihan perusseuruuta nami kädessä (tosin käsi vaikka selän takana, ei siis imuuttaen koskapa Laki ei sitä kestä) jotta saadaan aktiivisuutta ja iloa liikkeeseen.

Ruutu puretaan taas palasiin. Laitettiin nameja ruutuun keskelle, 2-3 ja lähetykset lyhyeltä matkalta. Laki meni, kuten arvelinkin, haistelemaan ja pyörimään... mutta salmen mukaan kun nyt saadaan se uskomaan että ruutu on kiva juttu eli puretaan sen paine tästä liikkeestä, se alkaa taas olla kuulollakin. Siis edestakas juoksutusta ruutuun. rillisenä harjoitellaan stoppia esim. lenkillä kun laki menee edellä, tai treeneissä tekemällä valeheittojolla saadaan koira lähtemään eteenpäin. Sitten vielä kolmantena treenataan maasta seuruuseen tuloa, sehän onb myös joskus vaatinut lisäkäskyjä! No, näillä mennään nyt n. kuukausi ja katsotaan onko edistystä tunnetilassa tapahtunut.

Tunnari itsessään meni ihan hyvin. Ongelmana on kapulan käsittely. Tähän Salme antoi aika pitkälti samoja neuvoja kuin Oili leirillä. Eli pitoharjoituksia. Mun pitää pystyä ottamaan kapulan päästä kiinni ilman että Laki ahdistuu. 

Kaukoissa Salme näki suurimmaksi ongelmaksi Lakin ennakoimisen ja arvailun. Nyt siis käsimerkit hyvin selkeiksi ja toisaalta, kehutaan koiraa myös siitä että se pysyy asennossa vaikka heiluttelen kättä tai koukistan sormia tms. Samalla se oppii olemaan tarkkana ja odottamaan varsinaista käskyä. Loogista kyllä :)