Tiistain aksatreeneissä tehtiin Tulpan kanssa sama treeni jonka olin vetänyt omalle ryhmälle - tai no toki vaan se helpompi versio eli allaolevasta kuvasta mustin ympyröin numeroitu rata. Tästä oli mulle kyllä etua sillä nyt ei ollut keskittymisvaikeuksia (siis minulla) kun osasin pätkän hyvin ulkoa ja saatoin keskittyä koiraan ja ohjaamiseen. Lähdin Tulpan kanssa yhtä aikaa, koira oikealla puolella. Kun se oli putkessa siirryin kutsumaan sitä hypyn 5 takaa mutta tässä se tuli pari kertaa ohi, lähinnä siksi että putkesta ulos tullessaan sillä ei ollut mitään käsitystä mihinpäin juoksisi, eli putkista ulostuloja täytyy harjoitella. Sitten persjätöllä toiseen putkeen. Taas se tuli putkesta pitkälle suoraan mutta kääntyi sitten kuitenkin 7 ja 8 hypyille, sitten kerran vielä putkeen. Tämän jälkeen en enää saanutkaan kunnolla Tulppaa kääntymään 10 hypylle vaan se imi kohti muuria, vaikka narupalloa pompottelin ihan sen nenän edessä. Koska käännöksestä meinasi tulla ihan kökkö tehtiin uudella kierroksella niin että ohjasin sen suosiolla sinne muurille ettei hyvä draivi mene hukkaan.


Lakin treeni sitten: PS ei ollut paikalla ja oli lähettänyt meille treeniksi mukaellun Jokisen radan.. melkoinen juoksukilpailu...3-hypyltä pääsin liukkaasti putken ja keppien väliin, ja ehdin hyvin ohjata hypylle 5, siinä toki auttoi se että Laki(kin) etenee putkista ulostullessaan yleensä suoraan. Kepit menin ottamaan persjätöllä niin että itse olin keppien oikealla puolella, mielestäni tästä sai paremman linjan ja etumatkan hyppykuviolle 7-9. 9-hypyllä tein vastakäännöksen jonka Laki taas luki niin että kääntyi sisemmän siivekkeen ympäri, ja kun en jäänyt sitä odottelemaan se hyppäsi uudelleen hypyn 8. Tämä kaarre onnistui vasta kun otin sen ihan peruskäännöksenä 9:n ulommalta puolelta, sitten tuli vaan tosi kiire hypylle 11. No sekin meni ihan ok juurikin tuon Lakin suoran etenemisen takia :) siihen uusi persjättö ja nyt juoksin putken 12 vasemmalta puolelta ja ehdin vielä tehdä persjätön hypylle 13. Siihen oli toki varasuunnitelmana takaaleikkaus. 

Mutta sitten ulkokaarre oli iso ongelma. Jos jäin sisäkaarteeseen, Laki tuli hyppyjen välistä. Jos menin ulkopuolelle, en saanut lakia tulemaan hyppyjen 14 ja 15 välistä. Sitten ihan huolella kuljetin sen hypyn 14 taakse jonka jäljkeen japanilainen(?) mukaanotto ja persjättö hypylle 15 ja taas persjätöllä ja lähetyksellä putkeen. Hyppy 17 ei tuottanut ongelmaa vaikka olin jo kaukana menossa, ennemminkin oli sitten vaikea ottaa tiukasti tuo putkien välinen kaarre. Kepeille tein taas persjätön ja tietenkin hätäilin ja sain aikaiseksi aloitusvirheen... uudella yrittämällä ei tässä ollut ongelmaa. Sitten lahjakkaasti unohdin hypyn 21 mutta se ei olisi oleellisesti vaikuttanut ohjauskuvioihin koska olin jo sijoittunut käännöksen puolelle. Eli vielä yksi persjättö putkelle 22 ja loppuhan oli vain rallattelua.

Uudella kierroksella tein alusta tuohon vaikeaan 15 hyppyyn asti ja palkkasin hyvästi sinne. Kun menin Lakin kanssa ulos se ontui hieman?!  Treenikaverit eivät olleet mitään huomanneet radalla mutta kun itse asiaa mietin, niin Laki oli ehkä vähän nihkeämpi liikkumaan kuin yleensä. Seuraavina kahtena aamuna se myös vähän, hyvin vähän, nilkutti toista etujalkaansa ja sen vuoksi jäin sitten pois ACE-kurssilta torstaina. Torstai-iltana tosin sitten katsoin sen liikkumista eikä siinä minustä näkynyt enää mitään. Tosi pitkät kynnet sillä kyllä taas on eli ne täytyy ehdottomasti hoitaa kuntoon heti. JATtilan matto on sellainen että koiran kynnet takertuvat siihen, ja nyt kun syksy (ja koko kesä) on ollut tällainen mutavellimaailma, on meidän koirien kynnet kasvaneet ihan silmissä.

Tulpan kanssa kävin keskiviikkona Killerin parkkiksella, sen ainoan valotolpan alla ottamassa vähän tottista. Autosta ulosotettuani hetsasin Tulppaa vähän lelulla ja kas, sehän syttyi mukavasti ja tekikin pari hienoa seuruupätkää, siis oikeasti hienoa! Palkkailin sitä kuitenkin makkaralla ettei vallan kiehu yli ja niinhän siinä kävi että homma sitten lössähti ihan. Voi itku, pitikin pilata hyvä treeni. 
Muut jutut: istahtaminen oli vähän hitaalla tänään mutta istumisen kesto oli hyvä, luoksetulon eteenistumista otin makkara omassa suussa (yäk) jotta saisin ne kädet häivytettyä mutta edelleenkään Tulppa ei tule ilman käsiä, pysyy kyllä. 

Lakin tottistreenit ovat tällä erää rajoittuneet pääasiassa kaukojumppaan, joka tosin on tärkein juttu mikä nyt pitää saada kuntoon. Olen tehnyt lähinnä maa-seiso-maa ja toisinaan ne takatassut on pysyneet paikallaan! Kuitenkin Laki on hyvin vahvasti kädessä enkä usko että se kuuntelee sanoja ollenkaan.