Välillä en uskonut että tämä päivä vielä tulisi, mutta niin se vain tuli. Starttasimme Lakin kanssa MAHin kisoissa kahdella radalla. Ja olihan mahtava fiilis! Itselläni oli hyvin varma olo, treenaus on ollut hyödyksi vaikka Lakin kanssa olen treenannut vähemmän, mutta Murunkin kanssa tehdyt ohjauskuviotreenit ovat selvästi tuottaneet tulosta. Laki oli innoissaan ja liikkui halukkaasti. Tietenkin olisin toivonut sille vielä parempaa vauhtia mutta nyt väitän että kun itse saan oman kuntoni sellaiseksi että oikeasti pystyn juoksemaan, alkaa koirallakin olla mahdollisuuksia nopeisiin ratoihin.

Eka rata oli agilityrata, ja se meni tosi sujuvasti n. radan puolivälissä olleelle pujottelulle saakka. Pujottelukin vielä meni hyvin hankalasta sisäänmenosta huolimatta, mutta kun keskityin siihen että Laki saa pujotella rauhassa, annoin sen sitten pujottelun jälkeen valita tiensä itse ja sinnehän se sitten meni, ihan väärälle esteelle. Tästä päästiin kuitenkin jatkamaan sujuvasti ja seuraava virhe tuli toiseksi viimeisellä esteellä joka oli putki. Mun oli tarkoitus tehdä sokkari ennen putkea mutta oma linja oli huono ja Laki meinasi ajautua pitkään kaarrokseen joten jäin vetämään, tämän jälkeen leikkasin takana ja tein sen niin yllättäen että Laki ei mennytkään putkeen.

Toinen rata oli hyppis. Radassa oli yksi meille vaikea kohta kun piti mennä pakkovalssille sillä aikaa kun koira on putkessa. Näissä kohdissahan Laki on usein lukenut "pehvaohjausta" ja koitin kovasti keskittyä tähän jotta koira tulee kunnolla kohti kättä. No, se tulikin, mutta sen jälkeen mun linja oli ihan totaalisen hukassa enkä enää oikeastaan edes muistanut mihin suuntaan seuraavat hypyt piti mennä! Ei siinä auttanut radan reunalta kuuluvat ohjeet kun ohjaus katkesi, se katkesi. Eli hylly tältäkin radalta.

Nämä hyllyt ei kyllä harmittaneet yhtään sillä ihan yhtä hyvin ne olisivat voineet olla nollia. Radat ei tuntuneet yhtään vaikeilta ja Laki oli aivan loistavasti kuulolla ja hoiti omat hommansa mm. kontaktit ja pujottelun. Eikä mitään merkkejä ontumisista tai muista kivuista!  Nyt vaan kisakalenteria selaamaan :)