Lempäälän kisat 9.12.. Eka rata oli hyppis, tuomarina Anne Savioja. Mukavan virtaava rata jossa ei ollut meille mitään vaikeaa, rata oli siis paaaaljon helpompi mitä meillä treeneissä ikinä. Toki muutama linja piti varmistaa mutta ihan linjauksella pääsi ansaesteiden ohi, tai ainakin piti päästä... Ensiksi sain Lakin pyllistämällä väärään putkenpäähän, sitten kierrä-käskyn jälkeen unohtamalla sanoa "hyppy" Laki kiersi koko hypyn, ja lopussa vielä kiirehdin ja kutsuin koiraa parin hypyn ohi. jee, oli ihan voittajafiilis... NOT! Video
S
itten Huittisharrin agirata olikin jo arsyttävän pitkä ja monipuolinen. Mulla kun tuntuu olevan tuo keskittymisongelma, en kerta kaikkiaan voi muistaa kaikkia ohjauskuvioita mitä pitää tehdä, hyvä että muistan esteet suoritusjärjestyksessä. No, tällä radalla meni pieleen jo pujottelun syöttö (tosin siinä kohden samantapaiseen virheeseen sortui aika moni muukin!), ja lopussakin töpeksin kun Laki jostain syystä pujotteli ihmeen hitaasti. Sitten vaan unohdin ottaa tarpeeksi tiukasti haltuun ja päästin koiran tekemään omia valintoja. Puomille Laki teki hienon alastulokontaktin mutta keinulle sitten törkeä lentokeinu! En tosin tainnut MUISTAA mainita sille että kyseessä on keinu. Surullista. Video

V
uoden viimeiset Päivit sitten seuraavana tiistaina. Nyt väännettiin, treenin aiheena oli sylkkärit ja vippaukset. Eli, vaikka rataa olisi voinut ohjata muutoinkin, tehtiin sylkkäri, vippaus tai poispäinkäännös aina kun se vain oli mahdollista. Ja kun näitä teki, huomasi että niitä voikin tehdä ja alkoi luottaa omaan koiraan. 

Meillä meni hyvin 1-4 mutta 5-hypylle  vippaus (?)-valssi ei ottanut onnistuakseen. Laki meni tuonne 2-hypylle tai sitten muuten vaan teki valtaisan kaarroksen. Sitten yllättävän helppo oli hypylle 8 vienti poispäinkäännöksellä, en oikein vieläkään käsitä miksei Laki sitten sitä pyrkinyt lukitsemaan omatoimisesti menosuunnasta? Varsinainen vääntö käytiin hypyllä 10. Tullessaan putkesta Laki tietysti lukitsi sen ja hyppäsi väärään suuntaan vaikka tein mitä. Lopulta otin sitä namiin monta kertaa hypyn viereen, ja senkin jälkeen se vielä pyrki suoraan hypylle. Kun sitten sain Lakin hypyn ohi ja alopin kääntää, se joko kiersi koko hypyn, karkasi pujottelulle (!) tai tuonne 4-putkeen... Loppuosa radasta meni taas oikein mallikkaasti.  Tämä oli kyllä hyödyllinen treeni ja vastaavaa täytyy tehdä toistekin!

Tottisrintamalla käytiin yhtenä päivänä MH:n kanssa hallilla ajatuksenani vähän testata Voivoi-luokan liikkeitä vieraan silmien alla. Ja juu, palautus maan pinnalle oli karmaiseva. Ruutua ei löytynyt, tunnari oli hukassa... No luoksetulon eka stoppi avustajan palkkaamana meni tosi hienosti! metallikapulakin nousi "vain" kahdella käskyllä ja siitä palkkasin taas saalistuttamalla lihapullaa, uskon tämän kyllä auttavan. Ruutuun tehtiin nyt kunnon hetsausta. Tunnaria en alkanut jauhamaan koskapa se on ollut jo oikein hyvällä mallilla, täytyy ottaa ilman häiriötä sitä niin että oikea tapa vahvistuu vielä ja kokeilla sitten uudeleen liikkurin kanssa. Häiriöhän sen todennäköisesti sai sekaisin.