Muru on ainoa meidän koirista joka ei ole vielä koskaan nähnyt lampaita, siis tätä päivää ennen. Vanhemmat koirat ovat kaikki vähän viiveellä kiinnostuneet villapöksyistä, toki ihan lampaille syttyneitäkin koiria lähisuvussa on mutta useampia tutustumiskertoja on aina tarvittu. Muru yllätti tässä(kin) asiassa minut positiivisesti.

Olimme siis Paimenpojat- yrittäjä Anniinan kanssa collieille suunnatussa tutustumispäivässä ja Muru pääsi ensimmäisenä koirana laitumelle. Jo kävellessämme lampaita kohti, vaikka niitä ei edes näkynyt, Muru bongasi ne ja oli innoissaan menossa niitä kohti. Ei puhettakaan mistään kakansyönnistä tai muusta välttelystä! Toimimme niin että Anniina piti Murua liinassa ja minä menin eri puolelle 29-päistä lammaslaumaa kuin he. Aloitimme siis ihan "oikeanlaisesta" tilanteesta ainoastaan poikkeuksena se että Muru oli liinassa. 

Ensin tehtiin kuljetusta, minä edellä (takaperin) ja Muru lampaiden takana. Minun piti vähän väliä huudella Murua pysähtymään sillä lampaat reagoivat Muruun hyvin voimakkaasti. Anniina toki varmisti liinalla että Muru myös pysähtyy ja tästä Muru myös vähän turhautui ja alkoi haukkua. haukkua tuli myös jos ja kun lampaat lähtivät ryntäämään, niin, en todellakaan osannut aina arvioida oikeaa etäisyyttä jotta lauma pysyisi rauhallisena... Mutta ihan hyviä pätkiä tässä tuli tehtyä ja Muru piti lampaisiin lähes herkeämätöntä kontaktia. 

Sitten kokeiltiin myös flänkkäystä, taas Anniina huolehti että Muru ei tule liian lähelle lampaita. Vastapäivään Muru kyllä näytti juoksevan tosi hyvin kaartaen pitäen etäisyyden lampaisiin samana, myötäpäivään Anniinan täytyi enemmän ihan viedä koiraa. Mutta yhtä ja kaikki, lampaat kääntyivät aina ihan oikeaan suuntaan eivätkä enää ryntäilleet karkuun. 

Harmittavasti en ehtinyt jäädä toiselle kierrokselle, toisaalta päivä oli kuuma ja Muru oli hyvin töitätehneen näköinen, joten eiköhän me ehditä toiste. Pakko mennä kyllä :)