Salmen luona ripittäytymässä Killerillä. Ja tulihan sitä palautetta: Muru ei kunnioita mua pätkääkään, se tekee just niin kauan kun on kivaa, päättää itse millä teholla tekee jne jne. Nyt lääkkeeksi vähän vaatimista ja vähän enemmän vaatimista. Unohdetaan temppuilut ja laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen.

Aloitimme luoksepäästävyyden testauksella, siis tokotyyliin. Tämä meni hienosti, sivullaistumisharjoitukset häirittynä on tehonneet! Sitten käytiinkin paikkamakuun kimppuun - kirjaimellisesti - ja sitä tehtiin koko lopputunti. Tavoitteena 2min paikkamakuuta.

Muru oli varulta liinassa, liikevalmistelut tehtiin ihan normaalisti. Ongelmaahan tuli heti maahanmenokäskyn noudattamisessa. Kun sitten pienen kertausharjoituksen jälkeen koira alkoi mennä rivakasti maahan, se alkoi tehdä sen jo ennen käskyä, viimeistään "valmis"-sanalla. Siispä treenattiin hetki "valmis"-sanaa. 

Itse paikkamakuu alkoi ihan mukavasti. N. puolentoista minuutin kohdalla takanani käveli koiralauma ja näin kuinka Murun teki mieli nousta, se kurkotti ja venytti mutta pysyi silti! Se siis tiesi mitä piti tehdä. Kuitenkin kun lauma alkoi etääntyä, Muru pomppasi pystyyn ja sinkosi koirien perään. No, onneksi se oli liinassa ja se saatiin palautettua asemiin.

Virhettähän me lähdettiinkin hakemaan jotta saisimme sitä korjailla. Nyt siis moitteita kehään, ja uusiksi maahan, ja vastustelusta seurasi koiran laittaminen maahan. Muru vastusteli ihan kunnolla, se olisi vaan lähtenyt tilanteesta pois, mutta ei auttanut, maahan oli käyminen. Tietenkään koiraa ei saa lyödä, eikä muutenkaan kohdella väkivaltaisesti, mutta kiinni saa pitää. Sille ei myöskään tarvitse huutaa eikä raivota, mutta moitteen on oltava sellainen että koira ymmärtää että en ole siihen tyytyväinen.

Uusia sessioita tehtiin muutamia, ja tosiaankin tuo puolentoista minuutin kohta vaikuttaisi olevan se Murun muistin mitta. Nyt on otettava kuuri tätä, ihan joka päivä, ja saatava asia kuntoon. Muistikirjan ja kellon kanssa, tavoitteena 3 min rentoa ja varmaa paikallamakaamista.

Välissä teimme myös ihan "arkikuuntelemista" eli koiran kuulolla olon treenaamista. Ensin kehuja ja palkkaa pelkästä katsekontaktista, sitten pieniä tehtäviä. Muru oli "vapaana" ja minä peruuttelin sen edessä käskyttäen sitä maahan tai istumaan. Tarkkana sen kanssa että koiralla on focus minuun kun annan käskyä, ja jos se focus on muualla koiraa saa toki moittia. Ihan perussettiä siis, miksi näitä ei voi rakentaa kuntoon ihan alusta asti?!