Kennelpiirin mestaruuskisat käytiin tänä vuonna Keuruulla. Mukaan oli ilmottautunut kahden kehällisen verran koiria, ehkä hieman vähemmän kuin viime vuosina mutta silti kaikkiin luokkiin riitti hyvin porukkaa. Meillä oli tuomarina Mauri Pehkonen, siis sekä voi-luokassa että alo-luokassa. Voittajaluokka starttasi yhtä aikaa evlin kanssa heti aamusta.

Laki sai paikkamakuusta 10 eikä siinä mitään ongelmia ollutkaan. Ilmeisesti ei nuuskutellutkaan kun siitä ei mainittu.

Seuruu oli vetelää. Oikein missään kohdassa ei tullut sellaista voimakasta seuruuta mitä laki osaa, en tiedä miksi. Saatiin siitä vain 7.

Liikkeestä istuminen on ollut vaikea, siksipä annoin lisäksäkyn varmuuden vuoksi vaikka näyttikin siltä että laki alkaa istua. No onhan se näyttänyt siltä ennenkin eikä se silti ole istunut, nyt se sitten istui ja saatiin edes 7. Kukaanhan ei tiedä olisiko se istunut ilman sitä lisäkäskyä.

Luoksetulossa annoin ihan liian iloisesti maahanmenokäskyn ja jouduin antamaan sen uudelleen. Sitten kokeilin ekaan pysäytykseen pelkkää äänikäskyä joka ei tietenkään toiminut... nollille meni tämä liike siis.

 Ruutuvirittely onnistui mielestäni hyvin mutta kun lähetin, laki kurvasiksin kehänauhan ulkopuolelle missä oli joku rutattu pahvimuksi tms. Nollille siis tämäkin liike, lähetin kuitenkin uudelleen ja Laki menikin sitten ruutuun joskin oikeaan reunaan joku tassu ulkopuolella. Sain kuitenkin kehuttua Lakin tästä.

Hyppynouto 9, vähän kapulan pyörittelyä

Metallinouto 8, vähän harkitsi toisiko vai ei ja toi sitten ravilla löysällä otteella, ei kuitenkaan mitään lisäkäskyjä.

Tunnari 8. Kapulan pyörittelyä suussa ja hitaammin tuli kun meni.

Kaukot. Tässä vaiheessa Lakilla oli jo tosi hyvä vire, mikä oli ihana asia. Se ei siis todellakaan juurtunut maahan vaan teki vaihtoja, mutta liikkuikin sitten ja arvaili/ennakoi. Nolla liikkeestä mutta ihan hyvä fiilis. Kokonaisvaikutus 8, ja yhteispisteet 163 joka ei vieläkään riittänyt tuilokseen mutta nyt ollaan selvästi oikealla tiellä. Tosin juostessamme huoltorakennuksen nurkalla odottavalle palkkakupille Laki meinasi tunkeutua jonkun pikkukoiran kuljetusboksiin.... selvästi tämä odottava palkka kuitenkin sopii sille nyt kun se on oppinut sen. Ei muuta kuin vähän tekniikkaa vielä paremmaksi noissa muutamassa liikkeessä ja uuteen kokeeseen!

Tulpan kanssa jouduttiin ihan sika kauan seisoskelemaan rivissä, tämä on sitä alokasluokan ärsyttävää puheiden pitämistä. Tulpalla meinasi mennä käämit ja se välillä roikkui mun hihassa ja välillä touhusi jotain muuta... silti sain sen paikkamakuuriviin ihan asiallisesti ja se melkein istui koko ajan kun luoksepäästävyys tehtiin. 8 siitä sitten saatiin kun se juuri ehti nousta ylös kun tuomari tuli. Se ei siis mennyt tuomaria vastaan vaan kääntyi minua kohti, seisomaan eteeni.

Paikkamakuuseen se jäi ihan asiallisesti ja oli skarppina siinä tovin. Viereinen koira piippasi ja se häiritsi Tulppista. Se katsoi vuoroin sitä viereistä koiraa vuoroin minua, ja lopulta se nousi ylös ja lähti hipsuttelemaan minua kohti. Onneksi sain luvan kytkeä sen heti, ei tullut mitään epävarmuushetkiä tästä.

Molemmista seuruista saatiin 7. Jos Tulpan seuruu on normaalistikin vähän vinoa, nyt se lisäksi jäi muutamassa käännöksessä väljäksi eikä esittänyt parasta itseään. No ei mikään ihme tietenkään, eihän me olla tehty liikkurinkaan kanssa treenejä ollenkaan.

Sitten liikkeestä seisominen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo menivät kaikki nollille siksi, että Tulppa kyllä pysähtyi ja jäi, mutta kun kävelin kriittisen etäisyyden päähän se hämmentyi ja lähti hipsimään perään. Kisatilanteen paine ja vieraat ihmiset siinä kehässä... Tulppis ei vaan ollut valmis kokeeseen vielä. Tämän lisäksi meillä oli suuria vaikeuksia aloitusperusasentojen ottamisen kanssa, tämä myöskin asia jota ei olla treenattu paljoakaan ilman namia!

Hyppyliikettä me ei olla juurikaan treenattu, siksi annoin varulta kaksoiskäskyn hyppyyn lähetyksessä. Ja Tulppa leiskautti komeasti yli korkean hypyn! Sitten hihkaisin sille pysäytyskäskyn mutta Tulppis oli niin tohkeissaan että tulla jolkotteli minua kohti kuin sanoien "mamma mä hyppäsin" :)

Kokonaisvaikutuksesta vaivaiset 6 mikä on ihan oikeutettua, yhteispisteet 56, ei tulosta. Mutta toisaalta, Tulppis pysyi mun kanssa kehässä, se yritti joka liikkeessä ja ei sitten häiriintynyt kehän ulkopuolisista tapahtumista juurikaan. Jospa me vähän treenattaisiin ja yritettäisiin sitten uudelleen!