Heti aamusta lähdimme Haapaniemen alakoululle esittelemään agilitya. Mukana oli Laki, Muru ja Tulppa mutta meidän oli sitten pakko laittaa Muru autoon koska se ei osannut olla hiljaa muiden koirien mennessä esteitä. Mutta Asko ohjasi Tulppaa ja hienosti meni! He menivät vähän helpotetun radan ja rimat pidettiin matalina, ja onnistuivat suorittamaan radan ilman virheitä. Askon entinen opettaja ja muu kouluväki ihasteli kuinka taitavasti Asko ohjaa isoa koiraa. Esintyksen jälkeen annoimme lasten silitellä koiria ja Tulppis oli yksi suosituimmista siliteltävistä - kenties siksi että moni koululainen tunsi Askon. Ja Tulppahan tykkää silittelyistä, se kuuntelee hiljaa paikallaan. Asko esitteli koiraa ylpeänä.

tulppakoululla-normal.jpg

Seuraavaksi suuntasimme Tammirinteen koululle. Olimme siellä vähän etuajassa ja Asko pääsi harjoittelemaan Tulpan kanssa myös pujottelun ohjaamista. Sehän meni hyvin joten päätimme että he saavat mennä koko radan, saman minkä minä menin Lakin kanssa ja muut enemmän treenanneet koirakot myös. No, Askohan taas "räjäytti potin" ja suoriutui radasta ainoana koirakkona ilman yhtäkään virhettä! Oltiin kyllä iloisia molemmat. Vaikka tässä nyt ei ollut kyse mistään kilpailusta eikä virheillä sinänsä ollut mitään väliä, oli mukava nähdä että yhteistyö toimii ja Asko pystyy hallitsemaan Tulpan.

Illalla meillä olikin sitten varsinainen tulikoe, Rally-Tokokisa Muuramessa. Ikävästi alkoi sataa vettä ja kenttä oli sitten märkä, ei nyt lillumärkä mutta paikoitellen mutainen. "verryttelyssä" Tulppis oli muuten ihan innokas ja teki pyytämäni temput hienosti, mutta maahanmeno oli vastenmielistä. Kun pääsimme radalle myös istuminen oli sen mielestä inhottavaa. Lisäksi huomasin että ison koiran kanssa tosiaankin täytyisi harjoitella sitä että kyltit tulevat nopeasti jotta ehtii vähän valmistella tulevaa tehtävää. Jouduin uusimaan yhden eteenistumisen kun Tulppa ei vaan istunut ja alkoi haahuilla, muissakin istumisissa oli h i t a u t t a mutta niistä ei varsinaisesti rokotettu. Kolme "epätarkasti suoritettu liike"-merkintää ja tuossa uusimassani liikkeessä kylttiin koskeminen (peruutuksessa Tulppa koski jo suoritettua pujottelutötsää), asentovirhe ja epätarkkuus, lisäksi kontrollimerkintä p-läännöksessä vasemmalle. Se mitä me ollaan niin paljon harjoiteltu ja mennyt treeneissä niin hyvin! Nyt Tulppa ei millään meinannut kääntyä ja kun ohjasin sitä kädellä, se hamusi nyrkkiäni ja siitä vissiin tuo pistevähennys.

Mutta 90 pistettä silti, tulokseen saa olla tyytyväinen, sijoituskin oli puolenvälin paremmalla puolen. Video

Pongo ja Tiina saivat myös hyväksytyn tuloksen vaikka Tiinaa jännitti taas ihan tositosi paljon. Tiina kuitenkin hallitsi itsensä eikä koomautunut vaan alkujäykistelyn jälkeen alkoi ohjata koiraa. Karolla ja Kakella taas ei pysynyt paketti kasassa ja lopulta Karo ei saanut koiraan enää kontaktia ja joutui keskeyttämään. Harmi sillä heillä olisi varmaan tarkkuutta ja teknistä osaamista ollut meistä kolmesta eniten.