Keskiviikkona käytiin ihan pikaisesti katsomassa miten ne koirat vasemmalle kääntyykään. Halusin siis ihan vaan videolle sekä Tulpan että Lakin käännöksiä, muuten kun sitä takapään käyttöä ei oikein pysty arvioimaan. Tässä Lakin video. Juu, kyllähän se kääntyy mutta peppu tuppaa putoamaan vähän vaarallisen alas, ja tuossa se ehtii muutaman kerran ihan oikeasti istuakin. Kauhean harmoonista sen kääntyminen ei kyllä ole mutta rintamasuunta nyt kuitenkin säilyy. Otimme myös hyppyä ja siinähän tuli nyt sellainen ongelma että Laki ei seuratessaan katso eteenpäin ja menee hyppyä päin... jos taas näytän kädellä se singahtaa niin voimakkaasti eteenpäin etten pysy mukana. Videolla kolmas yritys on ihan säädyllisen näköinen :)

Tulpan kanssa innostuttiin kääntymisharjoitusten jälkeen kokeilemaan sitä millä konstin pääsisin eroon käsissä olevista palkoista. Vasemmalle käännöksethän menee hienosti nakin kanssa mutta ilman ei... sama pätee sivulle tuloihin vasemmalta ja eteen istumisiin. Kokeilin pään päällä pidettävää nakkia mutta se sopi oikeastaan vain eteenistumisiin ja siinäkin se tavallaan kannustaa koiraa istahtamaan aika kauas. kainalonakilla taas en pysty yhtään levittämään kättä ja sitä apua vielä tarvitsen Tulpan kanssa, semminkin kun se on niin iso. Mutta nyt vaan on päätettävä että vasemmassa kädessä ei enää ikinä ole nakkia, piste. Tulpan video (sori, on hirmuisen pitkä ja tässä on mukana kaikenlaista kaapin alta nakinkaivelua, en jaksanut editoida).

Tänään kävin sitten itsekseni hallilla ja tein Tulpan kanssa paljonpaljon vasemmalle käännöksiä naksuttimen kanssa, nakki oikeassa kädessä ts. ei sen nenän edessä. Ja upeastipa meni! Meillä oli myös häiriöleluja kentällä, nää on Tulpalle vaikeita. Ruokahäiriö on varmaan helpompi mutta sitäkin pitäisi muistaa treenata. Lisäksi Tulpan kanssa olis tosi tärkeää treenata säännöllisesti mutta ei ihan joka päivä. Joka toinen  tai 2treeniä-1vapaata vaihtelulla olisi sille paras.

Lakin kanssa keskityin tänään oikean puolen seuruuseen. Pikkuhiljaa jätin imuutusnakkia pois. Tosi herkästi Laki sitten heittää takapäätä ulos ja/tai edistää ja pyrkii kääntymään jopa mua vastaan. Muutama askel "vieruuta" (oikean puolen seuruukäsky on meillä "viereen") kerrallaan kuitenkin onnistui, ja seinämän vieressä Laki pysyi myös suorana. Kyllä se taitaa sittenkin oppia tämänkin :)