Minulla on ollut tapana laittaa pikkulinnuille siemeniä talvella. Niin nytkin, vaikka varsinaisesta talvesta ei ole tietoakaan. Olin sitten eräänä iltana täydentänyt ruoka-automaattia ja unohtanut siemenpussin ulos. Lintu, orava tai joku muu eläin oli repinyt sitä sen verran että kosteus oli mennyt sisään ja päättelin etten noita siemeniä enää voi käyttää. Niinpä päätin "kylvää" ne pitkin pihaa.

Ripottelin siemeniä sellaisiin paikkoihin missä päättelin niiden voivan keväällä hyvin itää, ilman pelkoa yliajavasta ruohonleikkurista. Koirat olivat hyvin kiinnostuneita puuhistani ja vähän napostelivatkin siemeniä. En kiinnittänyt asiaan sen kummemmin huomiota ennenkuin seuraavana päivänä, kun Tulppis oli hyvinhyvin vaivautuneen näköinen kotiin tullessani, suorastaan kipeän oloinen. Kysyin siltä mikä vaivaa, ja kuin vastaukseksi se puklasi noin puoli kiloa auringonkukansiemeniä vatsahappojen ja muiden nesteiden kera. Kun aloin kauhoa niitä paperiin se yrjösi toisenkin samanlaisen satsin.

Selkeästi sillä oli vatsa kipeänä vielä sen illan, mutta seuraavana päivänä olo oli jo ihan normaali, luulisin. Myös Lettu puklasi ja Laki vähän valitteli kakatessaan - kakan seassa olikin teräviä akanoita.