Ihan ensiksi, vähän pistää vihaksi kun näyttää siltä että Vuodatuksen muutoksissa on mun uusimmat kirjoitukset - kaikki tän vuoden puolella kirjoitetut - kadonneet. Eikä mitään pitänyt kadota enää? Noh, jospa ne jostain vielä ilmestyisivät...? Harjoittelen nyt tämän uuden Vuodatuksen käyttämistä, koitan saada blogin layoutin jossain vaiheessa siedettävälle tasolle.

Tänään JATtilassa tokottamassa MeM:n ja EK:n kanssa. Hyvät treenit, Lakille tehtiin kaikki liikkuroituna ja vielä "häiriöliikkurointia" eli käsky, käsky, käsky.. jne. Pari kertaa se meni lankaan mutta myös niitä onnistumisia tuli monta. Luoksetulossa avustajan antama takapalkka vaikuttaa toimivan. Seuruuta pitkät pätkät liikkuroituna ja meni ihan jees, lähinnä vasemmalle käännökset mättää ja vähän sivuttaiselämää. Noudossa kerran varasti mutta sitten sain monta kertaa palkattua pysymisestä. Kokeiltiin myös ruutua (vieraat merkit) ja sehän oli sitten vähän hakusessaan. Laki kyllä meni ruutuun mutta yrittäessäni sitä käskyttää seisomaan se kaarsi sivuun ja ruudusta ulos. Yhteispaikkamakuu 3 min, Laki oli koko ajan lonkka-asennossa ja hetkittäin vähän nuuhki.

Tulppis oli myös ryhmäpaikkamakuussa (eri setti) mutta seisoin sen vieressä ja/tai edessä koko ajan ja palkkailin. N. puolivälissä se nousi ylös ja ei meinannut mennä takaisin alas, mutta kun se meni se taas pysyi hyvin. Muista liikeistä tein seuruuta, kädessäni sisäfilepihvi, oli muuten tosi hyvää seuruuta ja pitkät pätkät!, liikkeestä istumista (epävarma) ja noutoa / kapulan pitämistä. Luoksetulon eteenistumistakin muutama, tämä on opittu, jess!

Muru treenasi myös seuruuta sisäfileellä. Alkoi tuntua aika tosi kivalta. Myös niitä liikkeestä pysähtymisiä -> istumisia otettiin. Kokeilin myös alkaa opettaa tolpan kiertämistä naksuttimen kanssa. Vielä jäi vähän epäselväksi mitä siinä piti tehdä mutta jatketaan myöhemmin. Maahanmenoja aloiteltiin myös: namikädellä ohjasin etupäätä alas ja naksutin kun kyynärpäät olivat maassa. Muru alkoi jo hoksata ideaa mutta sitten välillä se taas hypähteli takaperin oikein jäykin etujaloin...

Illalla koirat saivat manikyyrin (vai pedigyyrin?). Kaikilla oli taas luvattoman pitkät kynnet, niinpä ensin leikkasin ja sitten vielä viilasin. Tulppis pisti viilalle vähän hammasta antaen niinpä turvallisuussyistä laitoin sille kuonositeen, siltä ei tarttis enää yhtään hammasta menettää. Tulppikseltahan kynsiä on viilattu viimeksi ihan pikkupentuna kun olen luullut että tuo viilan akku on rikki. Mitä vielä, hyvin se pelitti ainakin nyt. Muru oli vähän ihmeissään mutta annoin sen katsella lähietäisyydeltä kun viilasin Lakin kynnet, niinpä Murun kynsien viilauksessa suriseva kone ei ollut enää kummoinenkaan. Vähän se silti hermostui, kun lopetettiin sen täytyi ajaa takaa häntäänsä ainakin 5 kierrosta molempiin suuntiin.