Hui, apua, ajattelin ääneen. Mutta niin vaan ajattelin että Murun kanssa osallistuisimme heinäkuun loppupuolella tokokokeeseen. Apua! Toki ilmottautuminen on vasta sitten joskus eikä voi olla varma että pääsee mukaan, mutta yritämme ainakin. Ja koska tässä lähistöllä kokeita on kaksi, voisin yrittää toiseen kokeeseen sitten vaikka Letun kanssa, tai Tulpan... Tulpan kanssa ainakin se BH-koe on käytävä, toivottavasti niitä kohtuu lähellä järjestetään ja vieläpä tuomarivalinnat miellyttäisivät. Näköjään se vietti vie ja kisaamaan on päästävä vaikka tuo tämän hetken kisaikäisin ja -taitoisin koira on sairaslomalla.

Muru osaa jo tosi paljon, jos ajatellaan alokasluokan tokokoetta on se paikkamakuu ainoa liike joka ei ole vielä oikein millään tasolla. Mutta paranee koko ajan, nyt olen jo päässyt kyykkyasennosta ylös ja toisinaan voin jo siirtyä askeleita sivuunkin. Mietin tuossa että pitäisi vissiin ottaa käyttöön joku herkkupalkka tähän, ja koittaa itse keskittyä siihen että virheitä ei pääsisi tulemaan vaan aina onnistuttaisiin. Nyt jos Muru on pompahtanut ylös niin olen sitä jo kieltänyt ja torunut. Jonkun kerran olen huomannut että se "melkein-nousi" eli on sillä joku taju jo mitä tässä pitää tehdä!

Liikkeestä seisomista, istumista ja maahanmenoa on nyt otettu, ei vielä varsinaisesta seuraamisesta mutta kuitenkin niin että liikumme samaan suuntaan. Kestoa näihin ei olla vielä tehty. Seuraamiset on sitten ne parhaat palat, niinkuin monella mun koiralla ennenkin. Sitä kun tulee harjoiteltua joka kerta.

Tulpan paikkamakuu ja jättöliikkeet on nyt jo tosi varmat. En muista milloin se olisi noussut. Epävarmaa on kuitenkin käskyjen noudattaminen _heti_ ja _oikein_, eli asentokäskyjen erottelu  ja esim. luoksetulon eteenistuminen loppuun asti. Nyt kuitenkin pystyn harjoittelemaan luoksetuloakin yksin sillä paikalle jääminen sekä istumaan että maahan toimii. Luoksetulovauhtihan sillä on lönköttely. Vauhdilla tuleminen on vaan yksi niistä asioista joihin se vaan ehkä ei koskaan pysty, se kun joutuu keskittymään ensin liikkeelle lähtöön, käskyn noudattamiseen ja sitten siihen eteenistumiseen, ei keskittymispalikoita vaan enää riitä kovenpaan vauhtiin. Luulen niin, en tietenkään tiedä, ja tämähän on se syy miksi se hidastelee myös agilityradoilla, ymmärtääkseni. 

Letun kanssa tuli tuossa kotipihalla kokeiltua muutamia tokoliikkeitä: kaukot ja metalli sekä seuruu, ja sehän oli aivan sfääreissä. Siitä tulikin mieleen että kesällä siltä voisi jättää muutamaksi viikoksi virtsankarkailulääkityksen pois ja ilmoittaa sen johonkin kokeeseen, nyt kun Laki ei olekaan samassa luokassa Letun kanssa. Ajattelin jopa tarjota sitä varakoirakoksi SCY:n joukkueeseen mutta sieltä olikin taidettu joukkue jo ilmoittaa, ja JATille ei vissiin taaskaan tule joukkuetta. No, mennään noihin pikkukokeisiin sitten.

Lakin kanssa aion nyt kokeilla vielä syöttää sille kipulääkettä ihan kunnon pitkän kuurin. Ajattelin myös käyttää sen eläinlääkärillä otattamassa vielä verikokeet ihan kaiken varalta. Sinne YES:iin en sitä taida lähteä viemään, alkaa vakuutuksessa korvauskatto paukkua ja vaikka sitä kuinka tomografilla kuvattaisiin ja/tai tähystettäisiin, ei ole siltikään varmaa löytyykö vikaa ja jos löytyisikin, voiko sille sitten tehdä mitään. Siinä sitten pahimmassa tapauksessa pari tuhatta euroa köyhempänä todettaisiin että koira ontuu edelleen. Ja noita rahojakaan ei mulla ole eli lainaa joutuisin ottamaan, jos sitä pankista edes tällaiseen tarjoitukseen saa. Jos se paranee kipulääkkeillä niin hyvä, jos ei, toivon että se kuitenkin pystyisi elämään elämäänsä kohtuullisen kivuttomana. Jos sen tila vaan pahenee niin sittenhän on tehtävä se mitä en  tässä vaiheessa suostu ajattelemaan. En vielä.