Pääsimme Lakin kanssa edustamaan Pop-Dog ry:tä agilityn SM-kisoihin. Ihan hyvällä fiiliksellä lähdin matkaan koska Nokian kisat meni kuitenkin kokonaisuutena ihan hyvin ja treeneissä Laki oli ollut hyvin hanskassa. Lisäksi itselläni on Julian treenien ansiosta nyt takataskussa nippu uusia työkaluja niin vauhdin kuin koiran linjojenkin parantamiseksi.

Oltiin ensimmäisessä ryhmässä mutta aika loppupäässä ryhmää. Etukäteen vähän pelkäsin miten oma rataan keskittyminen onnistuu kun aikaa rataantutustumisesta omaan suoritukseen on yli puolitoista tuntia. No, en sentään unohtanut rataa mutta ehkä olisin vähän paremmin voinut keskittyä, etenkin alkuradasta jotka meille on vaikeita muutenkin.

ratasmjoukkuemaxi-normal.jpg

Heti alussa oli meille se vaikein kohta: tarjolla oli sinne sun tänne sitä sun tätä. Päädyin menemään niistämään kakkosen takaa, tehdä siinä sitten sokkarin tullen itse 2 ja 3 hyppyjen välistä. A:n ulkopuolelle, veto ja törkkäys 5-hypylle, persjättö 5 ja 6 välissä ja puolivalssi 6 ja 7 välissä. Idioottivarmaa, eikö vaan?

No, heti alussa Laki tsiigaili A-estettä ja vähän hakeutuikin sinnepäin, tuli kuitenkin ihan nätisti kakkoselle. Koska se tuli hitaammin kun oletin, lähdin liian aikaisin liikkeelle ja meinasin vetää koiran perässäni 2- ja 3-hyppyjen välistä. Tämäkin vielä korjattiin sohimalla. A-esteellä Laki ei sitten pysähtynytkään ja mulle tuli kiire päästä edelle ennen seuraavaa hyppyä, niinpä oma linjani ajautui liian lähelle vitosta ja Laki meni sen väärälle puolelle. Korjasin, ja rytmi oli ihan sekaisin. Hirveällä sohimisella sain sen vielä menemään 6 mutta 7 se sitten hyppäsi väärin päin. Jatkoin kuitenkin ja tästä eteenpäinhän rata oli suorastaan helppo, mutta onnistuttiin me silti tekemään vielä kolme hylkäävää virhettä: Laki aloitti pujottelun väärin ja ohitti pujottelun jälkeisen hypyn koska mä olin taas liian edessä, sitten se meni vielä väärään päähän putkea. 

IMG_7870-normal.jpg

kuva: Sirpa Saari

No tämän jälkeen ei enää tullut yhtään virhettä. Ohjasin puomin vasemmalta puolen koska puomin jälkeisessä hyppyjen valintatehtävässä laskin saavani paremman linjan muurille näin. Siihen sitten takaaleikkaus ja kaksi lähekkäin ollutta hyppyä mukavan pyöreästi jolloin linja putkeen onnistui sylkkärillä tai jollain sen tapaisella. Loppusuorahan oli sitten pelkkää suoraa (pussin tilalle oli vaihdettu kovan tuulen vuoksi hyppy).

Jos jotain hyvää: Laki ei stressannut isosta kisasta yhtään, se meni ihan ok vauhtia ottaen huomioon oma säätämiseni tuossa alussa, ja se ei pudottanut yhtään rimaa mikä tuntui olevan kisassa yleinen ongelma. Lähes kaikki rimat olivat 65cm.