JATtilassa ittekseni, tosin viereisillä kentillä oli porukkaa joten hieman häiriötä saatiin. 

Lakin kanssa oli tarkoitus tehdä palkaton treeni, siis tavallaan kisatreeni, mutta kun sitä liikkuria ei ole niin edes tällainen. En sitten tiedä onko näistä hyötyä mutta teinpä nyt oman mielen rauhoittamiseksi. Kävin läpi avo-liikkeet paitsi nouto ja kaukot.

Ensin seuruu, seurautin läheltä agilityesteitä ja siitä huolimatta laki keskittyi hienosti ja piti hyvin paikkansa. Jopa vasemmalle käännöksessä. Sitten liikkeestä maahanmeno, ei ongelmaa. Luoksetulo oli aivan loistava stoppiin asti, siitä Laki lähti vielä laukalla tulemaan mutta ennakoi toista pysähdystä jota ei tietenkään tullut. Eli tähän tarvittiin lisäkäsky. Sivulle siirtyminen kuitenkin oikein hyvä. Liikkeestä seisominen hieno. Hyppyyn tarvitsi toisen lähtökäskyn, ehkä samaan aikaan kuului jotain melua? Muuten ei ongelmia, se istuminen siellä hypyn takana vähän hidas mutta selkeästi sillä yhdellä käskyllä kuitenkin.

Eli hyvällä mallilla nämä liikkeet on, on se kumma jos sitä ykköstä ei saada (ikinä)? Palkattomuus ei Lakia häiritse, kunhan en vapauttele sitä välissä. Nyt tietenkin pääsin siirtymään liikkeestä toiseen aika ripeäasti, koitin kuitenkin seurautella liikkeiden välillä ikäänkuin liikkeiden aloituspaikat olisivat eri paikoissa. Kuten kokeessa ovat.

Tämän jälkeen otin ihan normaalitreeninä takapalkalla kaukoja, ensin seisomaan nousua sitten istumaan nousua. Epävarmuus siitä kumpi on tulossa saa Lakin jäämään maahan, eli varmaan tämän viikonlopun jälkeen täytyy keskittyä pelkkään istumaannousuun. Lopuksi tein vielä sivullesiirtymisiä joissa on ajoittain esiintynyt sitä vajautta, ja seuraamisen paikallakäännöksiä. laki oli kovin innoissaan ja teki hienosti.

Murun kanssa tehtiin seuruuta (juu, kyllä sitä voi jo kutsua seuruuksi vaikka palkkaa sateleekin tiuhaan). Vähän sillä on taipumusta spurttailla muutama kierros ympyrää kun luulee / arvelee että palkkaa ei enää ole. Täytyy alkaa tarkkailemaan itseä että annan sen vapautuskäskyn. Toisaalta, en vielä halua Murua pakottaakaan eli jos se karkaa niin myöhäistäpä on... Sitten tehtiin istahtamisia ja maahanmenoja. Maahanmenoissa alkaa olla asenne kohdallaan kun vielä tein niin että vähän kyykyssä menin takaperin ja annoin maahan-käskyä ja naksautin + heitin namia koiran taakse. Tuli Murulle kiire :) 

Sitten kokeiltiin kotona jo hyvin sujuvaa luoksetulon eteenistumista. Tämä ei ollut ihan niin helppoa kun häiriöääniä kuului, täytyi namikädellä ohjata Murua ja aika paljon se kokeili kaikenlaista ennenkuin muisti että alaleuka piti painaa kiinni muhun. Mutta eiköhän se siitä kun kotona vielä vahvistellaan.

Lopuksi leikitin Murtsia uudella pallopatukalla, Muru oli ihan intopinkeenä ja retuutti tosissaan lelua mun käsistä. Sitten voitettuaan se juoksi kunniakierroksia lelu suussa, hyppi parit agilityesteetkin siinä mennessään, pudotti lelun ja jatkoi juoksemista. Voi että se rakastaa juoksemista :)