Hallilla MH:n kanssa. Lakin tokojuttuja siis. 

MH oli rakentanut ruudun ihan hallin nurkkaan, pitihän mun sitä kokeilla. Ensin Laki ei löytänyt sitä mutta kun vähän paremmin näytin (pannasta kiinni pitäen) se kyllä meni sinne. Kerran jäi liian eteen mutta korjasi sitten uudella käskyllä. Tuo poikea paikka ruudussa on sille vielä vähän hakusessa, pitänee ottaa kuuri tähän esim. kosketusalustalla.

Sitten luoksetulo, nyt voi-luokan tyyliin, siihen ekaan stoppiin ja siitä MH juoksi palkkaamaan takaa. Tämä toimii! Laki tuli hyvällä laukalla ja pysähtyi hyvin. Otettiin sekä maasta että istumasta, ja kerran myös palasin palkkaamaan kun pysyi istumassa "liikkurin" käskytyksestä huolimatta.

Noutojuttuja: Metallinouto tarvitsi kuitenkin toisen käskyn maastanostoon. otin sitten muutamia vauhtinoutoja tähän perään, vaikuttaisi toimivan - Laki ei ainakaan vielä alkanut pudotella kapulaa omine lupineen vaan toi kiltisti aina siihen asti kun "vapautin" ja nakkasin nakin taakseni. Ja otti kapulan empimättä maasta.

Hyppynouto muutamia kertoja, myös sivuun heitot. Ei muuta ongelmaa kuin se, että jos heitän kovin sivuun ja Laki sitten joutuu hakeutumaan hypylle ja hyppää vinosti, se tulee luovutusasentoon myös vinoon. 3 metriä esteestä kun on sille todella lyhyt matka. No, tätä täytyy alkaa opettamaan suoraksi sitten jossain vaiheessa.

Lopuksi vielä avo-luokan hyppy... istuminen vaati kaksi käskyä. Eli tätä täytyy vahvistaa. Lisäksi perusasennot jäivät monessakin kohtaa vajaiksi, niitä pitää hinkata, ja ja ja... on hommaa kyllä.

Näytin vielä MH:lle missä mennään voi-kakejen suhteen. Niitähän ollaan hinkattu kotona ja välillä vaihdot on aika puhtaatkin mutta yhtään kauemmas koirasta en voi mennä tai se alkaa suorastaan loikkimaan eteenpäin. Mietittiin joko takapalkkaa tai sivuilla olevia kahta palkkaa, lisäksi joku pakote jalkojen edessä voisi olla kokeilemisen arvoinen.


Tulpan tulin ilmottaneeksi omiin agilitykisoihin, niinpä treenasin sen kanssa pujottelua ja A.n kontaktia. Hyvin oli muistissa molemmat, joskin pujottelulta Tulppero meinasi jättää viimeisen välin pujottelematta kun näki palkan edessä... no tätä ongelmaa on ajoittain ollut enkä tee siitä numeroa kunhan se ei toistu useammassa treenissä peräkkäin.

Murun kanssa päädyin treenaamaan ulkona kun hallissa alkoi olla sen verran paljon väkeä. Tämä oli varmasti oikea ratkaisu sillä Muru keskittyi hienosti :) Seuruussa saan hetkittäin jo kättä pois sen kuonon edestä (ihan nanosekunteiksi mutta kuitenkin) , istahtaminenon jo tosi varma ja maahanmenossa avuksi riittää että seison vähän kumarassa. Murulla on kiva tyyli "sukeltaa" maahan, sehän muutenkin tytkkää liikkua esim. leikkiessään hyvin matalana. Jokaisessa meissä asuu pieni bordercollie? Nyt pitäisi kiireesti keksiä sille uusia haasteita ja alkaa rakentaa noista vanhoista jo liikkeenomaisempia.

Kotona Muru on treenannut kontaktilaatikkoa. Välillä se tekee laatikon ihan oikein: juoksee laatikolle ja pysähtyy 2on-2off - asentoon. Välillä taas se härvää laatikolla edestakaisin hyvin Murumaisesti. Kunhan päästään treenaamaan tätä ulkona (sairaana ollessani tuota tehtiin, siksi vain sisällä) uskon että se(kin) edistyy jo hyvälle mallille.

Ensi viikolla alkaakin Murun pentu"kurssi", elikkä JATtilaisista koostuva ryhmä alle vuoden ikäisiä koiria. Tarkoitus olisi totuttaa pentuja toimimaan häiriössä ja samalla opettaa näitä alkeisjuttuja. Meille tuo häiriössä toimiminen taitaa olla se vaikein juttu, eli tämä treeni tulee kyllä tarpeeseen!