Koska aina ennenkin, niin myös nyt halusin lähteä rotumestaruustokoon. Tänä vuonna se järkättiin Imatralla. Ajatuksena oli lähteä Lakin ja Murun kanssa, mutta Laki tekikin juoksut josta sain kuningasajatuksen ottaa kisaan Letun. Letun lääkitys on ollut jo tovin katkolla (eikä ole silti tiputellut, jippii :) ) joten mitään varsinaista estettä sen kisaamiselle ei ollut, kerran kuitenkin hallilla kokeiltiin vieläkö se muistaa juttuja. Ja muistihan se. Tosin tunnarissa se poimi järjestelmällisesti väärät kapulat ja vei ne liikkurille... mutta muut liikkeet menivät yllättävänkin hyvin.

Sopivasti Imatran naapurikaupungissa Lappeenrannassa oli sitten sunnuntaina Rally-toko jonne myös ilmoitin koirat. Laki kun joutui jäämään pois mietin jo ottaisinko Tulpan sen tilalle, mutta tulin järkiini. Muru sai kuitenkin luvan aloittaa tämänkin lajin kisaamisen.

Tiina ja Pongo sekä kennelpoika Asko kyydissä lähdin perjantai-iltana ajelemaan kohti itärajaa. Matkan varrella, Puumalan tiellä, nähtiin ensin peura ja vähän myöhemmin hirvi. Molemmat seisoskelivat pientareella ja ylittivät tien vasta kun hiljensimme vauhtia. Hirven kohdalla takaamme tuli auto aika kovalla vauhdilla ja ohitti meidät, onneksi hirvi ehti hilpaista metsään. Autoilija ei varmaan käsittänyt miksi hidastelimme siinä tiellä.

Ennen hotellille menoa kävimme katsomassa kentän paikan. Onneksi, sillä navigaattori yritti opastaa meitä kiellettyihin ajosuuntiin ja suljetuille silloille... no kenttä kuitenkin löytyi ja osoittautui tunnelmalliseksi, syrjäiseksi pikkukentäksi. Vähän tämä yllätti kun usein rotumestiksissä on isompi kenttä - ja tämäkin koe piti olla kahden tuomarin koe -  mutta kentän pohja oli hyvä ja luvassa aurinkoa :)

Koirat tulivat hyvin toimeen hotellihuoneessa, sen verran pidin Letun puolia että Tiina ja Asko saivat nukkua vierekkäisissä isoissa sängyissä Pongon ja Murun kanssa, me vanhukset nukuttiin sitten omassa rauhassa junnusängyssä. Eikä ollut yhtään ahdasta...

Koe alkoi voittajaluokalla (Anne Nokelainen) ja heti aluksi hokasin että eihän Lettu ole treenannut paikkamakuuta aikoihin. No ongelmaa ei ollut kuitenkaan mutta jommassa kummassa päässä tarvittiin yksi lisäkäsky joten 9 napsahti. Seuruu oli vähän kankeaa ja matalavireistä mutta Lettu pysyi mukana ja piti aika hyvin paikkansa, siitä 8. Istuminen meni nollille kuten lähes aina silloin kun vielä oikeastikin kisattiin, en käsitä miksi se on kokeissa niin vaikea? Luoksetulossa eka pysähdys venyi, toiseen tarvittiin kaksi käskyä, mutta kuitenkin Lettu teki koko liikkeen! Siitä 5,5. Hyppynouto ja metalli olivat mielestäni ihan hyvät, ei mitään lisäkäskyjä eikä varsinaista hidastelua, mutta tokihan Letun vauhti ei ole ihan sama kuin nuorempana ja hypyllä se kolauttu esteeseen aika kovaa. Molemmista 6,5. Tunnarissa se sitten teki mielestäni hyvin töitä ja haisteli tarkkaan, toi ihan itsevarman näköisenä, mutta kuitenkin väärän. Liekö sen hajuaisti jo vähän heikentynyt? Kaukot ei sitten onnistuneet ollenkaan, kokonaisvaikutuksesta 7. Ilman tulosta jäätiin (123 pistettä) mutta ihan hyvä fiilis kuitenkin. Video

imatra2.jpg imatra5.jpg

Pongo ja Tiina olivat seuraavana tulessa ALO-luokassa. Liikkeet menivät kohtuu hyvin pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta ja he saivatkin ykköstuloksen sekä sijoittuivat luokassa (10 osallistujaa) toiseksi, ollen samalla paras collie!

imatra6.jpg

Murun tuomaroi Kaisa Lähdesmäki. Paikkamakuun kanssa on ollut nyt ulkokaudella ongelmia, ja tein ennen kehään menoa Murulle muutamia "ops väärin" harjoituksia. Nyt se sitten pysyi paikkamakuussa mutta valitettavasti tarvitsi lisäkäskyjä alussa - se pomppasi ylös ekan käskytyksen jälkeen. Paikkiksesta siksi vaan 7. Seuruu oli Muruksi suorastaan ala-arvoista. Muutama hyvä pätkä ei pelastanut kokonaisuutta, siitäkin vaan 7. Liikkeestä maahanmenossa Muru jäi hyvin tukevasti seisomaan, se siis nollille. Luoksetulo meni vanhaan tututtuun tapaan eli kun on ilmassa, ei voi pysähtyä, siitä 5. Liikkeestä seisomisesta sentään 8, olikohan vähän hidas reagointi käskyyn. Nouto 9, tämä oli toinen liike mitä muistuttelin ennen vuoroamme. Vähän oli kuitenkin painetta liikaa ja vauhti ei ollut sellainen mitä Murulta toivoisin. Kaukot onnistuneet eivät kuten ei estehyppykään (paluu), kokonaisvaikutuksesta minusta saamamme 8 oli vähän yläkanttiin. Yhteensä pisteet jäivät alle tulosrajan, 92. Video.

Kuitenkin joukkueena saimme ripustaa kaulaamme hopeiset mitalit mistä olimme hyvin iloisia!

imatra3.jpg

Illalla kävimme pitkällä lenkillä ja muutamalla geokätköllä, sunnuntai-aamuna sitten suuntasimme Lappeenrantaan rallittamaan. Pongo sai mennä ekana tällä kertaa. Pongolle muodostui ylipääsemättömäksi ongelmaksi käytösruudussa kuono suorittavaan koiraan päin istuva koira. Pongo suorastaan ihmetyksestä ymmyrkäisenä jäi tuijottamaan tuota hänen radallaan istuksivaa vierasta koiraa, ja Tiina ei kerta kaikkiaan saanut Pongoa enää keskittymään. Harmi sillä tuohon saakka rata meni tosi hyvin! Mutta tää oli jälleen sellainen asia mitä me emme ole ymmärtäneet treenata ollenkaan.

Muru teki ensimmäisen ralliratansa oikein nätisti, loppupisteet 95. Virheet olivat kaikki ykkösiä, kontrollia ja vinoa, nämä olisivat kyllä vältettävissä kun itse malttaisin edetä vähän rauhallisemmin. Kärjen tuntumaan nuo pisteet eivät tällä kertaa riittäneet mutta radalta jäi tosi miellyttävän harmooninen muistikuva. Video.

imatra4.jpg

Kotimatka sujui rattoisasti, syömässä kävimme Savitaipaleen ABC:llä josta en tällä kertaa kyllä kovin hyvää arvosanaa antaisi, mutta saimme samalla logattua minulle ensimmäisen multigeokätkön. Sitten kotiin.

Kiitos kuvista Ilona Karjalainen (Letun ja Pongon tokokuvat), Asko Sinerheimo (Murun hyppykuva) ja Tiina Paananen (mitalit kaulassa - kuva ja Murun rallykuva). Kiitos videoinnista Tiina Paanaselle ja Laura Turuselle.