Aamusella kävin Murun kanssa kaksin hallilla. Saatiin mukavasti häiriötä kun toinen koira treenaili samalla kenttäpuoliskolla :) Muru ei liikoja toista noteerannut, pystyin ihan treenaamaan normaalisti vaikka vieras koira leikkikin välissä. Kyllä Mursa muutaman kerran oli aikeissa kommentoida mutta pysyi kuitenkin ihan nätillä äänensävyllä hallinnassa.

Ensin tehtiin hyppyä. Laitoin nyt targetin hypyn taakse n. puolentoista metrin päähän. Ekaksi piti vähän kerrata pelkkää targettia toki, sitten kokeiltiin hypyn kanssa. Eihän se Muru minnekään lapulle mennyt vaan asettautui hypyn taakse istumaan, niinkuin se luulee että täytyy tehdä ts. niinkuin olen sille onnistunut tämän asian opettamaan. Menin vähän lähemmäs auttamaan sitä targetille ja sitten tuli vaihe että se kävi targetilla mutta jos yritin käskyttää sitä istumaan, se tuli kiltisti hypyn viereen. On tämä iskostunut tiukasti sen päähän! Lopulta saatiin muutama onnistunut istuminen kaukana esteestä... tällä konstin nyt meinaan jatkaa ainakin vähän aikaa.

Paikkamakuussa menin itse taas aidan taakse, Muru makasi ihan rauhassa vaikka se toinen koira siinä treenaili. Olin piilossa n. 3,5 minsaa, eli hyvällä mallilla ollaan tämän kanssa!

Laki oli illalla rallytokovalmennuksessa. Illan aihe oli vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle... vasemmalta vasemmalle ja oikealta oikealle. Eli edessä istumisista molempia kautta sivulle tuloja, kummallekin puolelle. Tämä ei olisi niin vaikeaa jos Laki osaisi edes vähän seurata oikealla. Nyt sen on suorastaan vaikea kävellä tuossa oikealla, eikä se kertakaikkiaan voi käsittää että siihen oikeallekin puolelle voi tulla. No, nakki-imuutus kunniaan... muutenhan tästä ei oltaisi selvitty. Pakkohan se on tuota oikeaa puolta alkaa treenata joka ikinen treenikerta jos mielii että koira sen vielä elinaikanaan oppii. Itse sivulletulot sujuivat kuitenkin aika näppärästi, eikä ihan joka kerta edes ollut nakkia kädessä. Mutta hanska täytyy olla koska Laki puree kovaa.

Lisäksi harjoiteltiin tupla-saksalaista ja kas, sehän oli meille tosi helppo kun vaan mietin askelkuviot kuntoon. Koiranpuoleinen jalka tukijalkana ja toinen jalka ottaa vale-askeleen kumpaankin suuntaan, piis of keik. Tupla-saksalainen koira oikealla ei ollut ihan niin helppo mutta nakin avulla sekin onnistui, treenattiin kuitenkin ihan yksinkertaista saksalaista koira oikealla. 

Tiina ja Pongo tulivat samaan ryhmään meidän kanssa ja sovittiin että yritetään videoida toisiamme mahollisimman paljon. Kivaa! Tän kertainen video.