Tiinan ja Karon kanssa Haukkuvaarassa. Siellä oli rata valmiina josta me tehtiin alun 11 esteen verran pätkä jossa ei ollut kontakteja mutta sitäkin tarkempaa ohjausta vaati:

15012014-normal.jpgTehtiin kaikille koirille samanlainen ohjaus enkä edes jäänyt miettimään olisiko ollut vaihtoehtoja, varmaan olisi, mutta nyt treenattiin näitä:

Aloitus kakkosen takaa pakkovalssilla. Siitä lähetys 3 ja 4:lle jossa takaaleikkaus. Hypylle 5 tiiviisti alemman siivekkeen viereen jotta saadaan kokonainen tiukka käännös, siitä koiran mukaan joko lähetys tai torppaus putkeen. Omalla liikkeellä suuntaus hypylle 7, varsinainen vastaanotto kuitenkin taas pakkovalssilla hypylle 8. Putkeen lähetys ja hirtolla 10. Piis of keik siis :)

Laki teki vallan hienosti tuon alun mutta putkesta ulostullessa se kääntyikin vasemmalle. Olinko itse liikaa kääntyneenä kun torppasin sitä putkeen jolloin se luuli että suuntani vaihtuu? Kun sitten sain sen kääntymään oikeaan suuntaan, se tulikin liian tiukasti ja hypyn 7 ohi. Mun tartti siis viedä sitä vähän pidemmälle mitä olin ajatellut 7 hypylle, mistä toki tuli sitten kiire pakkovalssata 8:lle. Muutaman kerran Laki tulikin sitten suoraan 7-8 välin eli hyppäsi "pehvaohjauksella" väärään suuntaan tuon 8n.

Muru sai luvan kokeilla samaa rataa, hypyt vaan jätettiin ihan mataliksi jotta hyppääminen ei syö turhaan vauhtia kun ohjauskuviot on vaikeita sille. Alussa myös piti olla apuohjaaja pitelemässä. Tämä alku/lähtökuvio pitäisi pikkuhiljaa alkaa opettaa sille...! No, matkaan päästiin. Alku meni muuten hyvin mutta takaaleikkaus 4-hypyllä ei onnistunut, Muru kääntyi vasemmalle. Sitten lopussa se meni 10 ja 11 välistä hyppäämään 11 väärin päin, eli ilmeisesti jotain heiluin siinä juostessa jonka Muru tulkitsi ohjaukseksi. Mutta on se vaan aika etevä peli, näinkin vaiea rata meni kuitenkin kohtuu hyvin! (no eri juttu olisiko rimat pysyneet ylhäällä jos ne olisi olleet korkealla). Otin vielä tuota alkua uudelleen jotta sain treenattua tuon takaaleikkauksen pallon kanssa.